E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail bu kez sığınmacıların kaldığı okulu bombaladı---

İsrail bu kez sığınmacıların kaldığı okulu bombaladı

İsrail bu kez sığınmacıların kaldığı okulu bombaladı
04 Kasım 2023 - 01:42 borsagundem.com

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduktan sonra Gazze'nin kuzeyinde sığınmacıların kaldığı bir okulu da bombaladı. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu bombaladı.

Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğu bilgisi verildi.

İSRAİL'DEN ŞİFA HASTANESİ İTİRAFI

İsrail ordusu, ablukayı sıkılaştırdığı, yakıt girişine izin vermediği Gazze Şeridi'nde saldırılardan kaçanların sığınma merkezine dönüşen Şifa Hastanesi'nde ambulansı vurduğunu doğruladı.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edildi.

AA muhabirinin sorusu üzerine, İsrail Ordu Sözcülüğü, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi olan son bir aydır adeta sığınma merkezine dönüşen Şifa Hastanesi'nde ambulansın hedef alındığını itiraf etti.

İsrail ordusunun yoğun bombardımanına maruz kalan, dünyanın en yoğun nüfusa sahip bölgelerinden Gazze Şeridi'nde, Birleşmiş Milletlerin açıkladığı verilere göre yaklaşık 500 bin kişi BM merkezlerine sığındı.

Gazze'ye yönelik saldırılarda yaralananlar ve onların yakınları dahil on binlerce yerinden edilmiş Filistinli, Şifa Hastanesi'ne sığınmış durumda.

İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansları hedef aldığı saldırısında 13 kişi ölmüş, 26 kişi yaralanmıştı.

''İSRAİL, ABD DESTEĞİYLE MEYDAN OKUYOR''

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 3 hastaneye yönelik saldırısına tepki göstererek, İsrail'in ABD desteğiyle uluslararası yasalara meydan okuduğunu belirtti.

Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in Gazze'de "hastanelere sistematik bir şekilde saldırmasını" kınadı.

İsrail güçlerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'ne yönelik saldırılarına ilişkin Heniyye, "Bu katliamlar, işgalci İsrail'in ve kara kuvvetlerinin bir çıkmazda olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Hamas lideri, Gazze'ye saldıran İsrail ordusunun, "direnişin art arda saldırılarına" maruz kaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Vahşet, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail'i ziyaretiyle aynı zamana denk gelmesi, ABD'nin İsrail işgaline yeşil ışık yakması ve açıkça desteğinin bir sonucu olmasının yanı sıra tüm insani değerlere ve uluslararası yasalara meydan okumaktır."

Mısır'ı "Gazze'deki kardeşlerine karşı sorumluluğunu yerine getirmek için Refah Sınır Kapısı'nı tamamen açmaya" çağıran Heniyye, Arap ve İslam dünyasına da "öfkesini dile getirmeye devam etme" çağrısında bulundu.

İsrail: Gazze'ye yönelik kuşatma tamamlandı, ateşkes olmayacak

 

İsrail'de iktidar partisinden 'Gazze'yi yeryüzünden silin' çağrısı

 

Bakan Fidan'dan 'Gazze' diplomasisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Katil dolar almayın 04 Kasım 2023 19:03

    Katil abd katil İsrail katil dolar 1 dolar 1 Filistin ölüm demek. Dolar almayın katil d dolar katil dolar

  • Mucise Reis : (04 Kasım 2023 14:03

    Allah büyükj ki bizlere böyle bir taloda Atatürk gibi dahi bir zekasını göndermiş... Filistinde kendi kurtuluş savaşını millet olma devlet olma adımını atar ve topraklarını savunur. çoluk çocuk şehit veren bir Türk milletiyiz. kımsede elimizden tutmamış... Milletimiz yoklukla ordusunu kurup, çifçi, çoban, asker olmayan okuyan gneçler vb. ordusunu kurup ordusunu donatmış... bu ordu osmanlının son okullarından mezun olan Nustafa paşa ismet paşa, kazım paşa. vb. subayların emrınde bayrağını göklere dıkmış... Filistin bunu başarmak zorunda. başarınca ne model devlet kuracak ? iran ? afgan cumhuriyet? bu bile belirsiz malesef... birlik olamıyorlar filistinlılar....

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK04 Kasım 2023 11:13

    ALLAH sonsuzkes sizleri kahır etsin bunların intikamını yanınıza bırakacağını mı zannediyorsunuz.

  • tv04 Kasım 2023 09:45

     direnişe devam hamasa selamolsun  elimden birşey gelmiyor neyazıkki üzgünüm islam ülkelerinin  liderlerinin kınamasıyla yetiniyoruz