E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail: Lübnan'ı taş devrine döndürürüz!---

İsrail: Lübnan'ı taş devrine döndürürüz!

İsrail: Lübnan'ı taş devrine döndürürüz!
28 Haziran 2024 - 04:31 borsagundem.com

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Hizbullah ile olası bir savaş durumunda Lübnan'ı "taş devrine döndürebilecek kapasitede" olduklarını belirtti.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim giderek tırmanırken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Lübnan'a yönelik sert bir mesaj verdi. Gallant, İsrail ordusunun Hizbullah ile olası bir savaş durumunda Lübnan'ı "taş devrine döndürebilecek kapasitede" olduğunu belirtti. İsrail'in, diplomatik çözümü tercih ettiğini vurgulayan Gallant, Washington ziyareti sırasında ABD'li yetkililerle Gazze ateşkesi ve olası senaryoları görüştüklerini de dile getirdi.

Hizbullah ise bu tehditlere sert yanıt verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in tehditlerinin kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini ve daha fazla hazırlıklı olmalarını sağladığını belirtti. Kasım, İsrail'in sahadaki başarı elde edemediği için tehditlere başvurduğunu ifade ederek, bu tür söylemlerin boş olduğunu savundu.

Gazze'deki çatışmaların yanı sıra İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimin de arttığı bu dönemde, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması için çaba sarf ediliyor. İsrail, Hizbullah'ın saldırılarına karşı kararlılıkla cevap vereceğini belirtirken, Hizbullah ise herhangi bir savaşın büyük kayıplara yol açacağını ve böylece İsrail'in yok olma sürecine gireceğini iddia etti. Bu gelişmeler, bölgede artan gerilimin ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Avrupa Birliği'nin yeni Konsey Başkanı Antonio Costa oldu

 

Fas ile enerji alanında 2 anlaşma imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)