E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsrail Suriye'de Özgür Suriye Ordusunu destekliyor---

İsrail Suriye'de Özgür Suriye Ordusunu destekliyor

İsrail Suriye'de Özgür Suriye Ordusunu destekliyor
27 Ekim 2014 - 11:29 borsagundem.com

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Suriye'de Özgür Suriye Ordusun desteklenmesi gerektiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon cumartesi günü Wahington Post gazetesine verdiği röportajda IŞİD ve Suriye konusundaki Israil’in politikasının ne olacağını açıkladı.

IŞİD ile ilgili değerlendirmesinde örgütün kendileri için büyük bir tehlike teşkil etmediğini söyleyen Yaalon, örgüte karşı kurulan koalisyonun yeterince kuvvetli olmadığına değindi ve Amerika’nın ağırlığının hissedilmesinin çözüm için önemli olduğunu belirtti.

Batılı güçlerin bölgeye asker yığmasını doğru bulmadığını vurgulayan Yaalon, bölgedeki kürt ve Suriyeli peşmergelerin IŞİD ile savaşmak üzere kullanılmasının doğru bir karar olduğuna vurguladı.

Röportajda  Suriye’de bölünme yaşanacağını söyleyen İsrail Savunma Bakanı, bölgedeki alevi, kürt ve sunni grupların ayrı görüşleri olduğunu dile getirdi. Sünni grupların kendi içinde el-Nusra, Özgür Suriye Ordusu ve Müslüman Kardeşler olmak üzere üçe ayrıldığını belirten Yaalon, İsrail’in Suriye’deki gruplar arasında Özgür Suriye Ordusu’nu desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

İsrailli bakanın Özgür Suriye Ordusuna yönelik açıklaması İsrail’in Suriye Cumhurbaşkanı Beşşer Esad’tan rahatsız olduğu şeklinde yorumlandı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)