E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'de hazırlık: GPS sinyalleri devredışı bırakılıyor!---

İsrail'de hazırlık: GPS sinyalleri devredışı bırakılıyor!

İsrail'de hazırlık: GPS sinyalleri devredışı bırakılıyor!
15 Ekim 2024 - 11:08 borsagundem.com

İsrail, İran'dan gelebilecek muhtemel bir saldırıya karşı hazırlıklarını hızlandırıyor. Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu Kirya bölgesinde GPS sinyallerinin devre dışı bırakıldığı iddia ediliyor.


İsrail merkezli Walla internet sitesinin haberinde, ordunun, İran ile yaşanan gerilim nedeniyle Kirya bölgesinde GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığı öne sürüldü.

Habere göre, İsrailli askeri komutanlar, İran'dan gelebilecek saldırılara nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda çeşitli toplantılar düzenledi. Bu toplantılarda, hava savunma sistemi, Savunma Bakanlığı, ordu ve İç Cephe Komutanlığı'nın kontrolünde bulunan kritik tesisler için güvenlik önlemlerinin artırılması kararı alındı. Ayrıca, ABD'nin İsrail'in hava savunma sistemini güçlendirme çabalarına destek verdiği belirtildi.

ABD'DEN THAAD SİSTEMİ DESTEĞİ

İsrail ordusu, 12 Ekim'de yaptığı açıklamada, ABD'nin THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini İsrail'e konuşlandırdığını duyurdu. Bu sistem, uzun menzilli balistik füze saldırılarını engellemeye yönelik olarak kullanılıyor. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanlığı, izleme ve uyarı sistemlerini daha ileri teknolojilerle modernize etmek için de çalışmalar yürütüyor.

İsrail, olası bir İran saldırısına karşı savunma hazırlıklarını güçlendirirken, bu adımlar bölgedeki gerilimin tırmandığını gösteriyor.

İsrail'den Çin'e çağrı: Adil olunİsrail'den Çin'e çağrı: Adil olun

 

İsrail, Lübnan'ın sınır bölgelerini topçu atışlarıyla vuruyorİsrail, Lübnan'ın sınır bölgelerini topçu atışlarıyla vuruyor

 

İsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepkiİsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepki

 

Hizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralıHizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Ekim 2024 12:03

    ABD uçak gemileri için bu sistem geliyor aslında. uçak gemileri yok edilebilecek basit sistemler icat edildiğinde Kara gücü yine ön plana çıkacak. abd gemisi yok olması bölgede dengeleri deiştirir. süper sonık füzelerin. çok hızlı hareket edip savunma sistemlerini aştığını zaten biliyoruz. Rusya süper sonık füzelerini misket bombası gibi başlık eklemiştir nukleer aslında. havada vurulsada 6 farklı katman örüncek ağı gibi havada açılıyor. füze vurulsada patlatılsada hedefe ağır zarar verebılıyordu. iranda bu tarz havada vurulsada misket bombası misali farklı 4 -6başlık ayrılıp yine zarar verebilir. abd hedefi israile gelmeden yok etmeye çalışıyor. en güvenlisi bu. defansif savunma deil, saldırı savunması yani