E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den akılalmaz tehdit!---

İsrail'den akılalmaz tehdit!

İsrail'den akılalmaz tehdit!
13 Ağustos 2014 - 15:31 borsagundem.com

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'dan akılalmaz sözler: Hamas'ın anlama kabiliyeti yoksa bütün lider kadrosunun cesetlerine ulaşacaklar

İsrail yönetiminin Gazze'de öldüğünü ileri sürdüğü  askerlerinin cesetleri geri verilmedikçe ateşkes yapmayacağı belirtildi. İsrail  Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrail yerel yönetim başkanlarıyla yaptığı  toplantıda, "İsrail ordusu, Gazze'ye operasyonu esnasında, Oron Şaul ve Hadar  Goldin ismindeki 2 askerini kaybetti. İsrail, 2 askerin cesetlerini iade  edilmesini içermeyen herhangi bir ateşkes anlaşmasını kabul etmeyecektir" dedi. 
 
Liberman, "Karşı taraftaki terör grupları anlama ve kavrama gibi  kabiliyetleri yoksa, (Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları  Komutanı) Muhammed ed-Dayf, (Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı) İsmail Heniyye ve  Hamas'ın bütün lider kadrosunu'nun cesetlerine ulaşacaklar" diye konuştu. 
 
"Ben ve arkadaşlarım 2 askerin cesedini iade etmeyen bir anlaşmayı  kabul etmeyecez" diyen Liberman, "Devam eden 72 saatlik ateşkes çıkmaza doğru  gidiyorsa, İsrail kontrolü elinde tutarak konuyu bitirmelidir" ifadesini  kullandı. Öte yandan, İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz ise Facebook  hesabından yaptığı açıklamada, "İsmail Heniyye ve Muhammed Dayf ölümü hak ediyor"  dediği belirtildi. 
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan  ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrı üzerine  İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla  72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv13 Ağustos 2014 15:50

    hala sınırlarını vede varlıgını dünyada ispatlayamamış bir devletcik bunlar korkak vede zavallı insan cıklar