E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den Çin'e çağrı: Adil olun---

İsrail'den Çin'e çağrı: Adil olun

İsrail'den Çin'e çağrı: Adil olun
14 Ekim 2024 - 21:10 borsagundem.com

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Çin'den Orta Doğu'daki gerilime ilişkin "dengeli ve adil tutum" sergilemesini istedi

İran'a saldırı hazırlığındaki İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile yaptığı görüşmede, Pekin'den bölgedeki gerilime ilişkin "dengeli ve adil bir tutum sergilemesini" beklediklerini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Çinli mevkidaşı Vang ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Katz, ülkesinin Pekin'den beklentisine dair, "Çin'in (bölgedeki) savaşa ilişkin dengeli ve adil bir tutum sergileyeceğini umuyoruz." ifadesini kullandı.

İran'ın İsrail'e 180'den fazla balistik füzeyle saldırdığını ve hiçbir ülkenin böyle bir saldırıyı görmezden gelemeyeceğini belirten Katz, yaptığı görüşmede, "İsrail'in İran'ın saldırısına karşılık vereceğini vurguladığını" kaydetti.

Katz ayrıca, İsrail'in Gazze'ye ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı saldırılarına ilişkin Çinli mevkidaşını bilgilendirdiğini aktardı.

Tel Aviv ile Pekin arasındaki ekonomik işbirliğini de ele aldıklarını belirten Katz, Vang'a 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail'de 20 bin civarında Çinli işçinin çalışmaya devam ettiğini hatırlattı.

İsrail, Lübnan'ın sınır bölgelerini topçu atışlarıyla vuruyorİsrail, Lübnan'ın sınır bölgelerini topçu atışlarıyla vuruyor

 

İsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepkiİsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepki

 

Hizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralıHizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)