E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail’den Lübnan’a 2. saldırı: 14 ölü, 450 yaralı---

İsrail’den Lübnan’a 2. saldırı: 14 ölü, 450 yaralı

İsrail’den Lübnan’a 2. saldırı: 14 ölü, 450 yaralı
18 Eylül 2024 - 18:01 borsagundem.com

İsrail dün siber saldırı düzenlediği Lübnan'a ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın iletişim cihazlarının hedef alındığı ve 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Lübnan Haber Ajansı NNA'ya göre, Lübnan'ın güneyinde ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği 2. siber saldırıda en az 14 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandığını açıkladı.

Telsiz cihazlarının patlatılması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı, bazı ev ve araçlarda da yangın çıktığı ifade edildi.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, patlamalardan birinin dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölen 4 Hizbullah üyesinin Beyrut'taki cenaze töreni sırasında yaşandığı görülüyor.

Cenaze merasiminin yapıldığı alanda kalabalığın arasında patlama meydana geldiği ve dumanların yükseldiği kameraya yansıyor.

Çağrı cihazlarının patlatılması

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı.

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

ABD'den Lübnan'daki patlamaya ilişkin açıklamaABD'den Lübnan'daki patlamaya ilişkin açıklama

 

Lübnan'daki patlamaların ardından İsrail'den acil durum toplantısıLübnan'daki patlamaların ardından İsrail'den acil durum toplantısı

 

İsrail Lübnan'ı çağrı cihazları ile vurduİsrail Lübnan'ı çağrı cihazları ile vurdu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Eylül 2024 09:58

    YEni nesil alınan ürünlerde olduğu söyleniyor. yani olay üretim hattında bir 20 gr-10 gr  lık devre kart ile yapılmış olması olasılığı arttı. bu üretim hattında cihalara  yerleştiriliyor. pil şarj da otomatık şarjı durduran bir devre var. pcde, tv de, cep telde, robot süürge, şarklı lamba vb. hepsi fazle gelen devreyi keser stop eder. bu devre karttan ileti alan uyuyan bir 20 gr patlayıcı farklı devrede durur. bu elektrık devreyisi kontrol eden kart devresi yazılımla iptal edilerek çalışmaz yapılır. böylece cihaz içindeki pil enerjisi kontrolsüzce ilgili devre süsü verilen gr bombayı ısı ile belirli ısı sonrası patlatarak ilgili duruma pilde dahil olarak mevzu olabilir. sistem patlayıcı moduna geçti diyelim. son bir güncelleme ile aynı anda tetkleme gönderilebilir. ki ilk olayda arama yaptırmışlardı. pil içinde bu devreleri gizlemek, tesbiti zorlaştıracaktır.  

  • A1018 Eylül 2024 19:13

    Lübnan halkına silah dağıtılmalı 70 yaşına kadar bütük eli silah tutanlar teyakkuzda olmalı. Bu hayvanlar her şeyi yapar. 

  • Adanalı yamyam18 Eylül 2024 18:25

    İ phone Tesla ve binumum ABD İsrail menşeli markaları alırken yada Avrupa birdaha düşünmek lazım bu bilgisayarlar içinde geçerli bugün Lübnan'a yarın bize hele askerin daha dikkatli olması operasyonlarda tel tasimamasi lazim