E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail’in büyük saldırı hazırlığına İran’dan sert yanıt---

İsrail’in büyük saldırı hazırlığına İran’dan sert yanıt

İsrail’in büyük saldırı hazırlığına İran’dan sert yanıt
05 Ekim 2024 - 23:27 borsagundem.com

İsrail ordusu, İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri saldırı başlatmaya hazırlanırken, Tahran uyardı: Kışkırtılırsak akıl almaz boyutta karşılık veririz

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuş, füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı. Bugün İsrail tarafından gelen itirafta ise, İran'ın salı günkü saldırısında Nevatim ve Tel Nof olmak üzere iki İsrail hava üssünün vurulduğu belirtildi.

Füzelerin ardından sıcak gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. İsrail devlet televizyonu KAN, Haaretz gazetesi ve ordu radyosunun haberlerinde, İsrail ordusunun, İran'a "büyük ve şiddetli" bir askeri saldırı başlatmaya hazırlandığı kaydedildi.

İSRAİL’İN BEKLENTİSİ ABD’NİN DE İRAN’A SALDIRMASI

Haberlerde, İran'ın saldırısından bu yana İsrail ordusunun önemli olacağına inandığı bir yanıt planladığı ve sert bir karşılık verilmeden saldırıyı geçiştirme gibi bir niyetinin olmadığı ifade edildi.
Haberlerde, bugün üst düzey askeri yetkililerin bir ortağın temsilcileriyle bir toplantı yaptığı ve İsrail'in, Amerikalıların İran'a yanıt vermede aktif rol alacağını düşündüğü kaydedildi.

İRAN’DAN İSRAİL’E SERT UYARI

Tel Aviv İran’a yönelik saldırı planları düşünürken, Tahran olası bir harekata karşı tepkisini ortaya koydu. Habertürk’ün haberine göre İran’dan İsrail'e verilen yanıtta, “Kışkırtılırsak akıl almaz boyutta karşılık veririz” denildi.

İsrail'den İran itirafı: Hava üslerimiz vurulduİsrail'den İran itirafı: Hava üslerimiz vuruldu

'İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacağının garantisini vermedi''İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacağının garantisini vermedi'

İddia: İsrail İran'a 'güçlü bir karşılık' vermeye hazırlanıyorİddia: İsrail İran'a 'güçlü bir karşılık' vermeye hazırlanıyor

Biden, İran'ın nükleer tesislerine saldırıyı desteklemediklerini açıkladıBiden, İran'ın nükleer tesislerine saldırıyı desteklemediklerini açıkladı

ABD Başkanı Biden, G7 liderleriyle ABD Başkanı Biden, G7 liderleriyle "İran'a yeni yaptırımları" görüştü

İran’ın füzeleri Wall Street’te hissedildiİran’ın füzeleri Wall Street’te hissedildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)