E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİŞSİZLİK 4 YIL DÜŞMEYECEK---

İŞSİZLİK 4 YIL DÜŞMEYECEK

İŞSİZLİK 4 YIL DÜŞMEYECEK
06 Ekim 2010 - 08:27 borsagundem.com

Ekonomistler, ABD'de işsizlik oranının tam istihdam olarak adlandırılan seviyelerine 2014 yılından önce dönülemeyeceğini düşünüyor

ABD'de önde gelen birçok ekonomist, ülkede işsizlik oranının tam istihdam olarak adlandırılan seviyelere 2014 yılına kadar dönüleceği tahminlerinin çok iyimser olduğunu ifade etti. ABD'nin Mali Seçimleri Konferansı'nda konuşan Goldman Sachs'ın ABD baş ekonomisti Jan Hatzius, "Tam istihdama yakın herhangi bir seviyeye gelinmesi için yıllar alacak" dedi. Obama yönetimi ve Kongre Bütçe Ofisi, ülkede işsizlik oranının 2014'e kadar hali hazırdaki yüzde 9.6 seviyesinden yüzde 5.5'e düşebileceğini öngörüyorlar. Ancak Hatzius ve diğer ekonomistler, böyle bir iyileşmenin o kadar çabuk şekilde olamayacağını savunuyorlar. Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman da yaptığı açıklamada, "Tam istihdama dönüş için görünür bir yönlendirici yok" diye konuştu. Krugman, ABD'nin hiç bir zaman tam istihdama geri dönemeyebileceğini de dile getirerek, ekonomistler arasında en kötümseri oldu. Krugman, "Yaşanan her şey, Japonya'da 1990'larda olanlarla çok yakın benzerlikler gösteriyor. Cari yolda devam edersek, Japonya'nın o kayıp 10 yılına bizimle karşılaştırıldığında bir başarı hikayesi olarak bakacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)