E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİŞSİZLİK ARTIŞI FED'İ HAREKETE GEÇİREBİLİR---

İŞSİZLİK ARTIŞI FED'İ HAREKETE GEÇİREBİLİR

İŞSİZLİK ARTIŞI FED'İ HAREKETE GEÇİREBİLİR
07 Ekim 2010 - 08:01 borsagundem.com

Özel sektör istihdam verisinin beklenenden daha kötü gelmesi, parasal gevşeme konusunda harekete geçilmesine neden olabilir

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklenenden daha kötü gelmesi, piyasada Fed'in önümüzdeki ay yapılacak toplantısında parasal gevşeme konusunda harekete geçmesine neden olacağı yolundaki inancın artmasına neden oldu. ADP tarafından derlenen veriler ABD'de özel sektörde istihdamın geçen ay 39 bin kişi azaldığını ortaya koydu. Beklenti ise istihdamda Eylül ayında 20 bin artış kaydedilmesi yönündeydi. Piyasalar, bundan sonra Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanacak. Reuters tarafından yapılan bir ankete göre Eylül ayında tarım dışı istihdamda Ağustos ayına göre bir artış beklenmiyor. Buna neden olarak nüfus sayımı nedeniyle yaratılan geçici işlerin sona ermesi, özel sektörde yaratılan işlerinden gelecek yükselişin de federal ve yerel kamu işyerlerinden çıkartılan işçilerle dengelenmesi olarak gösteriliyor. Nomura Securties'den Zach Pandi, "Eğer Cuma günü de ADP raporuna benzer bir tablo çıkarsa Fed'in 2-3 Kasım tarihlerinde yapacağı toplantısında parasal gevşemenin ikinci aşaması kesin çıkar," dedi. ADP istihdam raporunun beklenenden kötü çıkması sonrasında dolar, yen karşısında 15 yılın en düşün düzeyine indi, hisse senetleri yatay hareket ederken 10-yıllık hazine tahvili fiyatları arttı. Fed, geçen ay yaptığı toplantısında, büyümenin zayıf kalması durumunda, gerektiği takdirde ekonomiye tekrar likidite enjekte edebileceğini açıklamıştı. Bu arada IMF, ABD ekonomisi için 2010 yılı büyüme tahminini, Temmuz ayında yaptığı yüzde 3.3 den yüzde 2.6'ya indirdi. Aynı şekilde 2011 yılı için de yüzde 2.9'san yüzde 2.3'e düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)