E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİŞSİZLİK BAŞVURULARI GERİLEDİ---

İŞSİZLİK BAŞVURULARI GERİLEDİ

İŞSİZLİK BAŞVURULARI GERİLEDİ
01 Nisan 2010 - 15:38 borsagundem.com

ABD'de geçtiğimiz hafta işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı bir önceki haftaya göre düşş gösterdi.

İstihdam piyasalarının sağlığını kazanmaya başladığı yönündeki beklentiler güç kazandı. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre haftalık işsizlik sigortası başvuruları 27 Mart tarihinde sona eren haftada bir önceki haftaya göre 6 bin kişi düşüşle 439 bin kişi oldu. Bir önceki haftanın başvuruları ise 442 bin kişiden 445 bin kişiye revize edildi. Beklentiler 27 Mart haftasında başvuruların 2 bin kişi azalacağı yönünde idi. Volatiliteden daha uzak olması nedeniyle yakından takip edilen bir veri olan başvuruların 4 haftalık ortalaması ise 13 Eylül 2008 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi. Çalışma bakanlığı 4 haftalık ortalama başvuruların 6750 kişi düşüşle 447250 kişi oldu. Bir önceki hafta ise bu rakam 454 bin kişi seviyesinde idi. Devam eden başvurular yani 20 mart tarihi itibarıyla en az bir haftadır işsizlik sigortası maaşı alanların sayısı ise 6 bin kişi gerileyerek 4 milyon 662 bin kişi oldu. Bir önceki hafta bu sayı 4 milyon 668 bin kişi düzeyinde idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)