E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşsizlikte artış zayıf büyümeyi doğruluyor---

İşsizlikte artış zayıf büyümeyi doğruluyor

İşsizlikte artış zayıf büyümeyi doğruluyor
15 Ocak 2015 - 11:29 borsagundem.com

''İşsizlikteki yükseliş 4. çeyrek büyümesindeki zayıf toparlanmayı doğruluyor''

TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı işsizlik verilerini değerlendiren İş Yatırım işsizlikteki yükselişe dikkat çekerek, yükselişin 4. çeyrekte büyümedeki zayıf yükselişi doğruladığını vurguladı.

İş Yatırım şu değerlendirmeyi yaptı:

''İşsizlikteki yükseliş 4.Ç büyümesindeki zayıf toparlanmayı doğruluyor

TUİK’in açıkladığı hane halkı işgücü anketine göre Ekim ayında işsizlik yıllık bazda yükselişine devam ederek %10,4’e ulaştı (Ekim 2013: %9,1). Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı da aylık bazda değişmeyerek %10,7’de kaldı. Bu rakam Ekim 2010’dan bu yana en yüksek seviye olarak karşımıza çıkıyor.

Manşet rakam olumsuz bir resim çizse de, detaylar mevsimsellikten arındırılmış istihdam yaratımında son üç aydır aylık artışın devam ettiğini gösteriyor (Ekim: 132bin). Bu artışta en büyük katkı tarım dışı istihdamdan geliyor. Tarım dışı istihdamın detayları ise sırasıyla 69binlik ve 47binlik katkıyla hizmetler ve imalat grubu öne çıkarırken, kuraklık nedeniyle tarım istihdamı 6 ay boyunca aylık daralma kaydettikten sonra Kasım’da bir önceki aya kıyasla değişmedi. Bu durum son çeyrek itibariyle hava koşullarındaki iyileşmenin önümüzdeki dönemde yaratımında aylık daralma 6. Ayına girdi (Eylül:-14bin). Son olarak mevsim etkisinden arındırılmış iş gücüne katılım oranı sınırlı artışla %50,9’a yükseldi (Eylül:%50,7).
Özetle, son çeyreğin ilk işsizlik rakamı 4. çeyrekte iktisadi faaliyette öncü göstergelerin işaret ettiği zayıf toparlanmayı doğruluyor.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)