E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Boğazı'nda her yıl 20 kaza---

İstanbul Boğazı'nda her yıl 20 kaza

İstanbul Boğazı'nda her yıl 20 kaza
29 Mayıs 2021 - 19:06 borsagundem.com

Hırvatistan bandıralı gemi İstanbul Boğazı'nda arızalandı, sahil şeridine çarpması ise son anda engellendi. Ancak bu ilk değil. İstanbul Boğazı'nda her yıl ortalama 20 kaza meydana geliyor.

Dün İstanbul Boğazı'ndan geçen RAVA isimli 249 metre boyundaki ham petrol taşıyan tanker, makine arızası nedeniyle Yenikoy dönüşünde sürüklenmeye başladı.

Hırvatistan bayraklı RAVA isimli tankere, olumsuz durum yaşanmadan müdahale edildi. Sahile 300 metre kala durduruldu. Askıya alınan boğaz trafiği birkaç saatin ardından normale döndü.

Yaşanan bu tehlikenin ardından İstanbul Boğazı'nın trafiği incelendi. Ve ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.

İstanbul Boğazı'ndan yılda yaklaşık 40 bin gemi geçiyor. Dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olarak bilenen İstanbul Boğazı’nın keskin dönüşlerinden geçiş yapan gemiler tehlike atlatıyor. Boğazın coğrafi şartlarından dolayı kazalar kaçınılmaz oluyor.

15 DAKİKADA BİR GEMİ 

Boğazdan her 15 dakikada bir gemi geçiş yapıyor. Üstelik bu gemilerin büyük çoğunluğu riskli yükler taşıyor. Bunların büyük bölümünü petrol ürünleri oluştursa da kimyasal maddeler de boğazdan taşınıyor.

Kazaların en büyük nedeni ise keskin dönüşler ve akıntılar. 18 millik su yolunda, 12 tane büyük dönüş bulunuyor.

KILAVUZ KAPTANLAR YETERLİ DEĞİL

Kazaların önlenebilmesi için en kolay yöntem kılavuz kaptan bulundurmak. Ancak bu oran hala istenen seviyede değil.

Deniz Emniyeti Derneği Başkanı Cahit İstikbal, “Tüm gemilere kılavuz kaptan almaların şiddetle kuvvetle tavsiye ediyoruz. En son İstanbul Boğazı’ndaki oran yüzde 65. Bu yeterli değil” diyor.

Ham petrol taşıyan tanker kıyıya sürüklendi: İstanbul Boğazı kapatıldı

Erdoğan: Haziran'da Kanal İstanbul'un temelini atacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST30 Mayıs 2021 14:01

    Bırakın kazaları felan, Bu angusus sürüsünün kanal istanbul'u bu kadar engellemeye çalışmaları bile kanalın ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu gösteriyor.İmam Şafi'ye sormuşlar hakikati nasıl buluruz; Hakikati merak eden, Batılın attığı oku takip etsin, Masumu arayan zalimin attığı oku takip etsin, Mümini arayan kafirin attığı oku takip etrsin, Musayı arayan Firavunun attığı oku takip etsin.. demiş.

  • KAPTAN30 Mayıs 2021 13:39

    Allah akıl vermiş, düşün diye, bu haber kanala destek için şeytanca bir algıysa birşey diyemem ancak, kazaları önlemek istiyorsanız klavuz kaptansız gemi geçirmeyin o halde. Ayrıca sizin yapacağınız yapay kanalın boğazdan daha güvenli olacağını kim garantiledi?

  • Atakan29 Mayıs 2021 22:06

    Kılavuz kaptan işini zorunlu yapın 1981 de belirlenen boğazdan geçiş ücretine zam yağın bedavaya geçiyorlar karada da kazalar oluyor gayet normal senede 20 kaza da çok değil gibi

  • Vatandaş29 Mayıs 2021 21:16

    Şu haberlere kendiniz inanıyor musunuz? Kanal İstanbul’un gerekli olduğu algısı yapılmaya çalışıldığı ne kadar açık. Ben boğaz kazasından ölen duymuyoru ama oraya harcanacak parayla birçok alanda canlar kurtarılabilir, hayatlar değiştirilebilir. Millet aç anlamıyor musunuz?

  • Hanife Taş30 Mayıs 2021 02:12

    O zaman çalış özürlüysen özürlü parasi al cifciysen inek koyun hibe ediliyor müracaat et al mazotun tohumun yarısında devlet veriyo yada ne biliyim su sat cook şükür Rabbim isteyene doru yolda verir onu bunu şunu bırakınca çalışın ben bi bayan olarak elimden geleni ailem için yapıyorum sizde yapin

  • AHMET ÖZBİR29 Mayıs 2021 22:17

    FETÖ'cü milletin 3'te 1'i OBEZ imiş, senin yobaz kafan Fetoş'un ALGILARIYLA yatıp kalktığından, orandan burandan salladığından PİS KOKUDAN başka icraatın olamaz. T.C. KÜRESEL GÜÇ OLDU, AÇ İNSANDAN BİR ADET DAHİ KALMADI hamdolsun.

  • AHMET ÖZBİR29 Mayıs 2021 19:59

    BOĞAZ'ımızı kurtarın, her an büyük bir tehlike bizi bekliyor. KANAL İSTANBUL ŞART, ÖTESİ VUKUAT... İLK'lerin partisi AK Parti, HİZMETİN ABİSİ, Türk Devleti'nin gerçek Başkanı, vatana sevdalı REİS'im KANAL İSTANBUL'u isterim, düâlarımızın kallavisini sana her daim gönderirim.

  • Tekno papaz 30 Mayıs 2021 09:48

    Ancak bu ilk değil. İstanbul Boğazı'nda her yıl ortalama 20 kaza meydana geliyor. Motor arızaları vs hariç Bu engellenebilir bir durum. Kılavuz kaptan vs bir yolu bulunur. Kanal İstanbul yazık olacak doğaya insanımıza ülkemize. Türkiye küresel güç oldu aç insan kalmadı yazmışsın önceki yorumda. Allah bildiği gibi yapsın inşallah bu vicdansızlığınızın cezası olur. Herkes cezasını en ağır şekilde çeker.

  • Yobazzzzzzzz 29 Mayıs 2021 22:43

    Huhuhaaa bravo kardeşim yasasinnnnn yobazlık ,,bu hocalar gurtariyooooo isteyenleri ,,sende gurtulmayi iste misin belliki yobaz ksrdesimmm bravo cehapa maveddi akp parti rejimi gurtariyo huoihhuuaaaa pudraya dikkat yalnız içinde asbest varmis zararlimis pudra falan alitken dikkkaatttt kardeşimiz huuohhuhaaa devam aklını beyin yamyamlarina emanet eden yobaz pudraci kardeşimiz 

  • Kanal Değil Katar İstanbul29 Mayıs 2021 19:47

    Katar İstanbul yapilsin diye nasil sürekli medya basin yayin kuruluslarinda surekli kaza haberi pompalamasi yapiliyor ama :)

  • Pala29 Mayıs 2021 19:15

    akp 19 yıldır iktidarda. kılavuz kaptan sayısını artırıp, elektronik sistemler kurup gemilerin daha güvenli geçişini sağlamak için yeterli gayreti göstermedi.