E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul için müthiş iddia---

İstanbul için müthiş iddia

İstanbul için müthiş iddia
17 Ağustos 2013 - 19:33 borsagundem.com

CHP'li meclis üyesinden depremle ilgili çok çarpıcı iddia...

CHP'li İstanbul İl Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Özgen Nama, İstanbul'da depremden sonra vatandaşların sığınma alanı olarak belirlenen parsellerin yüzde 80'inin imara açıldığını iddia etti.
7 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Özgen Nama'nın iddiasına göre İstanbul’da depremden sonra vatandaşların sığınma alanı olarak belirlenen parsellerin birçoğunda bugün alışveriş merkezleri ve lüks konutlar yapılıyor. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında İstanbul’un Acil Eylem Planı hazırlandı. Bu planda, olası bir İstanbul depreminde halkın toplanacağı çadır alanları, itfaiye ve sağlık tesisleri belirlendi.
CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN İDDİA
CHP'li Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Özgen Nama işte bu alanların imara açıldığını iddia etti. Konuya ilişkin Doğan Haber Ajansı'na konuşan Nama, iddialarına örnekler gösterdi. Sancaktepe Belediyesi sınırlarında olası bir doğal afette insanların sığınacağı ve sahra hastanesinin kurulacağı alanın imara açıldığını belirten Nama,"Burası Sağlık Bakanlığı'na hastane yapılmak üzere tahsis edilmiş bir alandı. Ancak Sancaktepe Belediyesi 2011 yılında istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak 'karakol, belediye hizmet alanı ve olası depremde toplanma alanına ihtiyacım var' diyerek bu araziyi talep ediyor. Bu talep de kabul görüyor. Ancak bundan 4 ay önce burasını ticaret ve konut yapımına açmak istediler. Bizim itirazlarımıza rağmen burası imara açıldı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi'ne konu ile ilgili dava açtık. Bu davalarımız devam ederken 3 Eylül'de belediye binasında buranın satışı yapılacak. Bunun ilanı da belediyenin web sayfasında mevcut "diye konuştu.
NAMA: 441 ÇADIR KURULACAKTI AVM YAPILIYOR
CHP'li Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Özgen Nama'nın bir diğer iddiası ise Samandıra Belediyesi'ne ait olan, Veysel Karani Mahallesi'ndeki Samandıra futbol sahası. İstanbul'un Acil Eylem Planına göre 22 bin metre karelik bu alanda 441 çadır kurulacaktı. Ancak söz konusu bu alanda imara açıldı. Hatta bu arazide konut ve AVM projesi yapılmaya başlandı. Nama yaptığı açıklamada, "Burası 1999 depreminden sonra İstanbul'da oluşturulan olası depremde kullanılacak alanlardan biriydi. Bugün burada alışveriş merkezi yükseliyor. Bu arazide 20 Mayıs 2009’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katılımıyla Kızılay’ın doğal afet tatbikatı yapıldı. Aradan geçen 3 yılda burada ne sığınma alanı vardır ne de tatbikat yapılacak bir alan vardır. Burası bir holdinge çok cüzzi bir fiyatla satıldı. "dedi.
NAMA: "ALANLARIN YÜZDE 80'İ İMARA AÇILDI"
İstanbul'daki afetler için ayrılan 500'e yakın bu alanların yüzde 80'inin imara açıldığını belirten Nama, "Buralara konut ve AVM yapılıyor. Halka yönelik bir planda söz konusu değil. Sosyal bir proje yok. "şeklinde konuştu. Nama, söz konusu imar planlarını yargıya taşıdıklarını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı18 Ağustos 2013 15:45

    sait boşver akp-chp yi de önce insan ol, depremde insanlar ölecek sen hala chp-akp derdindesin, Allah senin gibilere akıl fikir versin yada hz musanın duası gibi içimizdeki beyinsizler yüzünden Allah bizi helak etmesin

  • Haklarımız Haram Zıkkım Olsun17 Ağustos 2013 23:09

    İstanbul'un her yerini Akp Yandaşlarına rant olarak dağıttılar. Dün hiç bir şey olmayan kişiler, Akp yandaş ve yalakalığı sayesinde yerden bitme işadamı oldular.Belediyenin tüm ihalelerini yandaşlara peşkeş çektiler, hepsini zengin ettiler. Tüyü bitmemiş yetimin Haklarını, Halkın Milli Servetini bu Yandaşlara peşkeş çekenlere Haklarımız Haram Zıkkım Olsun.

  • xxx17 Ağustos 2013 22:29

    chpnin işi-gücü uyduruk,dayanaksız,ispatsız iddia,taksim divan otelin arazisi mezarlık iken kim,kimlere ne zaman peşkeş çekti,bi zahmet araştıralım,kapkaç,ran üleşme,peşkeş varsa bu ülkede atası,mucidi chp.

  • sait17 Ağustos 2013 22:17

    Depreme gerek yok chp kışkırtmalı birkaç gezi olayı daha olsun deprem kadar zararlı olur zaten

  • AHMET ÖZBİR.17 Ağustos 2013 20:46

    İNşallah çoook ama çook büyük depremler olur bu rantçıların yaptıkları inşaatlarda yerlen bir olur ama içinde inşallah kimse olmazda zararı onlara olsun.

  • ahmet.17 Ağustos 2013 20:19

    bu ülke vicdansız insanlarla dolu, Allah bu yamyam, rantçı milletten insanlığı korusun, felaket oluyor insanlar ölüyor ama buna neden olanlar vicdan azabı bile çekmiyor. üretim yok her yer avm, site olmuş yeter be. yüzölçümü ne ki bu ülkenin 80 milyon insan yaşıyor, yeter üremeyin it gibi

  • oktayy17 Ağustos 2013 19:55

    Gelin istanbul avcılara bakın binaların % 95 inin eski ve depremde darbe yiyip hasarlı olduğu halde onarılmadantekrar uçuk rakamlarla tabut gibi insanlara tekrar satılmasına devlet nasıl izin veriyor.resmen tabut dışına bir mantolama olay bitti.resmen tabuttt allahım bir daha yaşatmasın ama yüksek hasarlı,orta hasarlı ve hasarlı binaların dışı başka dibi ve içi bambaşka........birde prim yaptı diye emlakçıların belirli internet sitelerini kullanarak fiyatları yükselttiği gözden kaçmamalı....kentsel dönüşümü oyuna çevirdiler.