E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivİstanbul'da yılda 22 bin araç çalınıyor---

İstanbul'da yılda 22 bin araç çalınıyor

İstanbul'da yılda 22 bin araç çalınıyor
06 Şubat 2012 - 01:18 borsagundem.com

İstanbul’da yılda 22 bin araç çalınıyor Bu rakam, tüm Türkiye’deki oto hırsızlığının, üçte ikisi…

Avrupa’nın birinci, dünyanın 5. büyük şehri olan İstanbul’da yılda 22 bin araç çalındığı ve bu rakamın tüm Türkiye’deki oto hırsızlığının, üçte ikisini oluşturduğu bildirildi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve arkadaşları İstanbul’un sorunları konusunda Meclis araştırması açılmasını istediler. TBMM’ye sunulan önergede, İstanbul’un 13 milyonluk nüfusunun, ekonomi, eğitim, terör, kan davası gibi nedenlerle her gün göç aldığı vurgulandı ve ‘’’Önlem alınmadığı takdirde bu göç dalgası karşısında İstanbul'un tarihi dokusunu, kent kültürünü, ekonomik koşullarını, asayişini korumak mümkün olamayacaktır’’ denildi.
İstanbul’daki 3 milyon adet binanın büyük bölümünün depreme dayanıklı olmadığı vurgulanan önergede, günde 2 milyon metreküp su tüketen şehrin, su havzalarının da korunmadığı savunuldu. Ulaşım konusunda ise ‘’Yöneticiler, alternatifleri bilimsel değil, deneme yanılma motoduyla bulmaya çalışmaktadır’’ denildi.
İstanbul’un, cinayet, yaralama, gasp, hırsızlık, adam kaçırma olaylarında da yüzde 30'luk bir paya sahip olduğu kaydedildi. Şehrin, ekonomik ve sosyal sorunları ile nedenleri ve bu sorunlara karşı alınacak önlemler için, Meclis Araştırması açılması istendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)