E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Bill Gates'i zengin eden adam---

İşte Bill Gates'i zengin eden adam

İşte Bill Gates'i zengin eden adam
20 Eylül 2014 - 14:24 borsagundem.com

Microsoft'un efsane CEO'su Bill Gates'i servetinin arkasında sadece Microsoft değil, sonsuz güven ve inanç duyduğu bir isim var

Bill Gates. 81,6 milyar dolarlık mevcut kişisel servetiyle dünyanın en zengin kişisi ve serveti her geçen gün artıyor. Gates'in servetinin arkasındaki gizli silah ise, bugüne kadar adı çok duyulmayan sağ kolu Michael Larson. Gates, Larson ile çalışmaya 20 yıl önce başladı ve o zamanlar kişisel serveti 5 milyar dolar seviyesindeydi. Larson, Gates'in kişisel yatırım şirketi Cascade Investment LLC'i yönetiyor. Şirket sadece Gates'in parasıyla hareket ediyor. Larson, finans piyasalarında "Gateskeeper" lakabıyla biliniyor. Burada Gates'in bekçisine gönderme yapılıyor. (Gatekeeper İngilizce'de bekçi anlamında) Wall Street Journal'ın haberine göre, Gate ve Larson yakın arkadaş değiller ve birlikte sosyalleşmiyorlar ancak Gates, Larson'a her fırsatta "sonsuz güven ve inanç" duyduğunu söylüyor.
 
SADECE MICROSOFT'TAN KAZANMIYOR
 
Gates'in uzun yıllar boyunca servetini Microsoft şirketinden elde ettiğine inanıldı ancak efsane CEO'nun tek kazanç kapısı teknoloji şirketi değil. Gates, teknoloji alanında kendi adına yatırımlar yapsa da Larson, Cascade şirketi arayıcılığıyla Gates'in parasını çeşitlendiriyor. Gates şu anda emlak, teknoloji dışından Kanadalı National Railway Co., AutoNation Inc., ve Republic Services Inc. gibi şirketlerinde yer aldığı geniş bir yatırım portföyüne sahip. Dünyanın en cömert ve hayırsever kişilerinden biri olan Gates'in yardımlarının kaynağı da buralardan geliyor. Gates, hayırseverlik faaliyetleri için bugüne kadar 38 milyar dolar harcadı ancak Larson sayesinde servetine servet katmaya devam ediyor. Gates'in şu anda 81,6 milyar dolar serveti, Mart 2014'te 6 milyar dolar daha az, 76 milyar dolar seviyesindeydi. Bir sene öncesine, Mart 2013'e gidildiğindeyse Gates'in servetinin 67 milyar dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

cnbce.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)