E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte Bitcoin'deki sert düşüşün nedeni---

İşte Bitcoin'deki sert düşüşün nedeni

İşte Bitcoin'deki sert düşüşün nedeni
01 Şubat 2018 - 17:52 borsagundem.com

Hindistan'ın kripto paraları önlemek için ellerinden geleni yapacağını duyurmasının ardından Bitcoin sert düştü

Hindistan Maliye Bakanı'nın ülkede kripto para kullanımını önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylemesinin ardından, bir süredir hızla gerileyen Bitcoin ve kripto para fiyatları sert düştü.

Hindistan Maliye Bakanı Arin Jaitly'in kripto para kullanımının ortadan kaldırılacağı yönündeki açıklaması, başta Bitcoin olmak üzere dijital paraların fiyatlarında sert düşüşe yol açtı. Jaitley, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Hükümet, kripto paraların meşru olduğunu düşünmüyor ve kullanımlarını engellemek için tüm tedbirleri alacak" dedi.

Jaitley'in konuşmasının Hindistan'da kripto paralarda yol açtığı sarsıntı, global piyasalara da yansıdı.

9 BİN DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Sanal para birimi Bitcoin, 9 bin doların altına gerileyerek kasım sonundan bu yana elde ettiği kazançları kaybetti.

Bitcoin'in değeri bugün TSİ 19.40'ta 8 bin 789 dolara kadar gerileyerek yüzde 13 düşüş kaydetti.

Böylece son üç gündeki kayıpları yüzde 21'i bulan Bitcoin, 25 Kasım'dan bu yana elde ettiği tüm kazançları da yitirmiş oldu.

Ayrıca, ocak ayındaki kayıpları yüzde 25'i bulan Bitcoin'in piyasa değerinde geçen ay yaklaşık 45 milyar dolar düşüş görüldü. 

Uzmanlar, Asya ekonomilerinde Bitcoin'e devlet müdahalesi ve regülasyon getirme endişelerinin yanı sıra, sanal para birimlerinde güvenlik, siber saldırı ve çalınma gibi risklerin Bitcoin'in değerinin düşmesinde etkili olduğunu belirtti. 

Geçen ay, Çin, Güney Kore ve Hindistan kripto paralar için yeni düzenlemeler getirileceğini açıklamıştı. 

Pazar günü de Japonya'daki Bitcoin hizmet şirketi Coincheck'ten siber saldırı sonucu 530 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınmıştı.

ABD'li yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, geçen hafta yaptığı uyarıda, Bitcoin fiyatındaki hızlı artış nedeniyle sanal para biriminin piyasa değerinin gerçek değerini aşarak "balon" olarak adlandırılan seviyede işlem gördüğünü belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ltc02 Şubat 2018 11:44

    Bu haberler bilerek pırasayı bozmak icin yapılıyor dünya genelinde ayni . Madem öyle yasakla veya önlem alin yok haber yayin sonra bankalar ve şirketler yüklü paralarla giriyor .kaçırdıkları treni yakalamaya çalışıyorlar .

  • demirkan 01 Şubat 2018 20:17

    KUMARBAZLAR HAPI YUTTU. ŞİFALAR OLSUN.