E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşte Borsa İstanbul yönetimi---

İşte Borsa İstanbul yönetimi

İşte Borsa İstanbul yönetimi
03 Nisan 2013 - 16:01 borsagundem.com

5 Nisan itibariyle yeni bir döneme başlayacak olan Borsa İstanbul'un yönetim kadrosu belli oldu

5 Nisan tarihi itibariyle İMKB'nin yerini alacak olan Borsa İstanbul'da yeni yönetim belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu: Hüseyin Kelezoğlu, Işınsu Kestelli, Attila Köksal, Melikşah Utku, Mustafa Büyükabacı, Osman Akyüz, Ahmet Işkın, Talat Ulussever.
İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN BİYOGRAFİSİ
SEYİT AHMET IŞKIN KİMDİR?

1973 yılında Sivas’ta doğdu. 1996 yılında İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008 yılından beri çalışmakta olduğu İstanbul Altın Borsası'nda bir süre Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Işkın, evli ve iki çocuk babasıdır.
HÜSEYİN KELEZOĞLU
1967 doğumlu Hüseyin Kelezoğlu 1990 yılında ODTÜ Ekonomi’den mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde ve John Hopkins Üniversitesi’nde (1990-1993) ekonomi yüksek lisansını tamamladı. 1995-2001 yılları arasında çeşitli menkul değerler şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunan Kelezoğlu 2001 yılında Araştırma Başkanı ve Stratejist olarak göreve başladığı EFG İstanbu Menkul Değerler’de 2007 Eylül’den beri Stratejik Planlama ve Kurumsal Gelişim’den sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Merrill Lynch'te görevine devam etmektedir.
IŞINSU KESTELLİ
1962 yılında Konya’da doğan Işınsu Kestelli, 1981 yılında İzmir Amerikan Kız Lisesi’nden ve 1985 yılında 9 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.Evli ve bir oğlu olan Işınsu Kestelli, uluslararası bitkisel yağ sektöründe faaliyet gösteren Agrilink Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şirketinin kurucusu ve ortağıdır.
Kasım 1992’de İzmir Ticaret Borsası Nebati Yağlar Meslek Komitesi üyesi olan Işınsu Kestelli 1995 yılında Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olup, 2003- 2009 yılları arasında İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2009 Şubat ayında İzmir Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir.
Işınsu Kestelli 2007 Ağustos ayından itibaren Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
ATİLLA KÖKSAL KİMDİR?
1988-1991 yılları arasında Saudi American Bank’ta Kurumsal Finansman Müdürü olarak iş hayatına başlamıştır. 1991-1996 tarihlerinde Yatırımbank A.Ş.’de Kıdemli Başkan Yardımcısı, 1998-1999 yıllarında İnter Portföy Yönetimi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak çalışmıştır. Eş zamanlı olarak 1996-2001 yıllarında İnter Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Köksal, 2002 yılından bu yana Standart Ünlü Menkul Değerler A.Ş.’nin ortağı ve Genel Müdürüdür. Kariyeri boyunca yatırım bankacılığı, şirket satın alma ve birleşmeleri, halka arzlar, stratejik ortaklıklar ve varlık yönetimi konularında çalışmıştır.
1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Attila Köksal, 1985 yılında Drexel Üniversitesinde (Philadelphia, Pennsylvania) İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Drexel Üniversitesindeki öğrenimi sırasında, araştırma görevlisi ve öğretim asistanı olarak bilgisayarlı pazarlama simülasyonunun geliştirilmesinden sorumlu olmuş, çeşitli araştırma analiz yöntemleri üzerine çalışmıştır. 1992-1997 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Yardımcı Doçent olarak MBA öğrencilerine döviz, para ve sermaye piyasaları üzerine ders vermiştir.
Standard Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olan Attila Köksal, diğer görevlerine ek olarak, halen CFA Institute ve Taç Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
OSMAN AKYÜZ
Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreterliğini 2002 yılından bu yana sürdüren Osman AKYÜZ, aynı zamanda Albaraka Türk Yönetim Kurulu Murahhas Üyesidir. 1954 yılında Yomra’da (Trabzon) doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1978 yılında Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olan Akyüz, 1983'te bu görevden ayrılarak Sezai Türkeş - Fevzi Akkaya Grubu'nda denetçi ve mali danışman olarak görev yapmıştır. Albaraka Türk’te mali ve idari işler müdürü olarak 1985 yılında göreve başlayan ve daha sonra fon kullanma müdürü (1991–94), genel müdür yardımcısı (1994–95) görevlerinde bulundu. Akyüz, 1996–2002 döneminde genel müdür olmuştur. Kasım 2001’den bu yana Albaraka Bankası’nın kredi komitesi üyeliğini sürdürmekte olup Nisan 2002’den itibaren yönetim kurulu murahhas üyesidir. Osman Akyüz ayrıca 2005 yılından beri İstanbul Ticaret Odası'nda meclis üyeliği yapmaktadır.
MELİKŞAH UTKU
1968 yılında Ankara’da doğdu. 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında, London School of Economics’te ve 1996-1998 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde iktisadi kalkınma üzerine yüksek lisans yaptı. 2004 yılında Albaraka Türk’te Genel Müdür Danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2006-2007 yılları arasında, Albaraka Türk’te Baş Ekonomist olarak görev yaptı. 2007-2009 döneminde Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak çalıştı. Aralık 2009’da Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı, Yazılım Geliştirme, BT Sistem Destek, Proje Yönetim ile BT Strateji ve Yönetişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir. Ayrıca 1995 yılından Aralık 2009’a kadar Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi üzerine köşe yazıları yazdı.
TALAT ULUSSEVER
1970 yılında Adana’nın Pozantı ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğrenimini Pozantı İmam-Hatip Lisesinde, lise öğrenimini ise Adana İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu ve tüm Maliye bölümü mezunları arasında yapılan yurt-dışı bursluluk sınavında ilk üç sıralamaya girerek Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) yüksek lisans ve doktora yapmaya hak kazandı. Carnegie Mellon Üniversitesinde “Finansal Kaynakların Yönetimi” dalında yüksek lisansını, Kansas Üniversitesinde “Türkiye’de Yapılan Finansal Reformların Ekonomik Analizi” başlıklı teziyle de Ekonomi alanında doktorasını tamamladı. 5 yıl ABD üniversitelerinde ekonomi ve finans dersleri verdi, danışman ve araştırmacı olarak çalıştı. Ardından Suudi Arabistanda bulunan Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi Finans ve Ekonomi bölümünde 4 yıl öğretim üyeliği yaptı. 2010 yılında Türkiye’ye döndü ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansında “Baş Proje Direktörü” olarak çalışmaya başladı. Doktora esnasında ve sonrasında birçok uluslarası konferansta ekonomi ve finans konularında sunumlar yaptı, müzakerelerde bulundu ve oturumlara başkanlık etti. Uluslararası hakemli dergilerde birçok makale ve kitap kritikleri yayınladı, çeşitli projelerde aktif görevler alarak ekonomik ve finansal analizler yaptı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Üniversiteler Arası Kuruma (ÜAK) Makro İktisat alanında 2010 Nisan dönemi Doçentlik başvurusunda bulundu. Akademik ve profesyonel faaliyetlerin yanında birçok sosyal, siyasi ve kültürel aktivitelerin içinde yer aldı, konuşmalar yaptı ve seminerler verdi. Hem Türkiye’de hem de ABD’de bazı sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendi ve ceşitli etkinliklere iştirak etti. ABD’de akademik çalışma yapan Türk öğrencilerin kurduğu WisdomNet (Hikmet Ağı) platformunun kurucuları arasında yer aldı, Kansas Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Teşkilatında başkan yardımcılığı yaptı. Çok iyi derece de İngilizce, orta derecede Arapça bilmektedir. Evli ve 4 cocuk babasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gene olmadı04 Nisan 2013 14:16

    kulis yapıp oy almak ile olmuyormuş bu işler.

  • KARTALY32304 Nisan 2013 00:04

    BORSA İSTANBUL DEĞİL,,,BORSA TÜRKİYE OLMASI GEREKİR..YADA TÜRKİYE MENKUL KIYMETLER BORSASI OLMASI GEREKİR..ANCAK İSTANBUL BORSASI OLMAMASI GEREKMEKTE.VE TÜRKİYENİN BÜTÜNLÜĞÜNE HİZMET ETMESİ GEREKMEKTEDİR..BU NE LANNN..İSTANBUL BORSASI?KİMİN ULAN BU BORSADA ADINA İSTANBUL BORSASI DİYECEKSİNİZ?KİME HİZMET ETMEKTEDİR?TÜRKİYEYEMİ YOKSA İSTANBULUN YADA TAYYIP ERDOĞANIN EYALET SİSTEMİNEMİ?

  • KARTALY32303 Nisan 2013 17:33

    BEN TÜRKİYE DİYORUMM..BU HİSSE SENEDİ PİYASASI TÜRKİYENİNDİR.VE TÜRK SERMAYE PİYASASINA SAYGI VE GÜVENEN YABANCILARINDIR.İSTANBULUN DEĞİL..