E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte CHP'nin cumhurbaşkanı adayı---

İşte CHP'nin cumhurbaşkanı adayı

İşte CHP'nin cumhurbaşkanı adayı
16 Haziran 2014 - 12:44 borsagundem.com

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı eski İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak eski İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP'ye önerdi.

İhsanoğlu'nun ismi üzerinde uzlaşılamaması halinde alternatifler isimler arasında 2013 yılı Nobel Barış Ödülü'nün verildiği Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Rıza Türmen ve Mehmet Ali Bayar'ın da yer aldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, sabah erken saatlerde önce PM üyeleri sonra da MYK üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıda Kılıçdaroğlu, isim telaffuz etmezken önerilecek adayla ilgili ''demokrat, laikliğe inanan, sağ seçmenden de oy alabilecek bir aday'' bilgisini verdi.

KILIÇDAROĞLU, PARTİ MECLİSİ  ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM üyelerini bilgilendirdi. Parti Meclisi üyeleri, Kılıçdaroğlu tarafından bugüne kadar yürütülen, bugün ve bundan sonra da yapılacak girişim ve görüşmelerle ilgili Kılıçdaroğlu ile tam bir mutabakat içinde olduklarını belirttiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM üyelerini bilgilendirmesinden sonra bir açıklama yaptı. 

Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Genel Başkan Kemal kılıçdaroğlu, Parti Meclisi üyelerine cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bugüne kadar yapılmış girişim ve görüşmeler ile ilgili bilgi verdi, parti meclisi üyelerinin görüş ve önerileri aldı. Parti Meclisi üyeleri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından bugüne kadar yürütülen, bugün ve bundan sonra da yapılacak girişim ve görüşmelerle ilgili Genel Başkan ile tam bir mutabakat içinde olduklarını belirttiler."

KILIÇDAROĞLU RESMEN AÇIKLADI: TEKLİFİMİZ EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından MHP'ye çatı aday olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerdiklerini resmen açıkladı.

2013’TE NE DEMİŞTİ 

Ekmeleddin İhsanoğlu geçtiğimiz yıl Mart ayında İsveç’e yaptığı ziyaret sırasında bir medya patronunun umre ziyareti sırasında kendisine “vakti geldiğinde Çankaya'ya aday olmanızı istiyoruz. Desteğimiz tam" şeklinde bir teklifte bulunduğu yönündeki iddialara ve politikayla ilgi soruya verdiği cevapta şunları söylemişti: 
"Hepsi iftira. Beni hiç politikayla ilgilenirken gördünüz mü? İsteseydim politikaya çoktan girerdim. Turgut Bey (Özal) zamanında olsun, Ak Parti kurulurken olsun, Adalet Partisi döneminde olsun, iktidar çevrelerine hiçbir zaman çok uzak değildim, çok da yakın değildim. Hiçbir zaman politikaya ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz.”

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

1943 yılında Kahire’de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor.

İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974’te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.

İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984’te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu’nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı.

1 Ocak 2005'te İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan İhsanoğlu, örgütün seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteri olma özelliklerini de taşıyor. 

İhsanoğlu, 2013 yılının sonunda görevini İyad Medeni'ye devretti.

Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kdsmal16 Haziran 2014 19:05

    evlere şenlik geldi vallahi alem bunlar

  • fmdslm16 Haziran 2014 19:03

    kardeşim bu adama yazık etmeyin vallahi de kaldıramaz billahi de kaldıramaz. Hatta üçü bir olsun yine kaldıramaaaazzzz. Partici değilim sadece sonucu şimdiden görüyorum. İhtimal bile yok seçimden sonra yine burdayım

  • mdsmfd16 Haziran 2014 18:59

    kardeşim bu adam ki böyle yemin ediyorum Kılıçdaroğlu gidene kadar Ak parti bu da böyle biline. Çünkü hep bibaşkasın oylarını bölme peşinde kendi başına çıkıp göğüsleme peşinde değil yazık

  • Mehmet16 Haziran 2014 18:28

    Göreceli olarak hiç şansı yok.Keşke Kemal Derviş olsaydı çünkü ekonomi ekonomi ekonomi.

  • derya16 Haziran 2014 18:22

    chp nin sitatikoyu koruyucu karakteri heran her çalışmasında ortaya çıkıyor

  • hüseyin16 Haziran 2014 18:11

    chp tabanıda müdürü gibi düşünüyorsa iktdarı rüyalarında bile göremezler

  • semih16 Haziran 2014 17:54

    siyasette manevra olurda boyle bir yalan olurmu zerafet kişilik karakter sanki kızlarına damat arıyorlar ulen adamıda kafasını karıştırdınız ben bile cumhurbaşkanı olabilirim demeye başladım tövbe tövbe

  • k16 Haziran 2014 16:37

    CHP'lilerin beğenmediği bir adaysa kesin çok oy alır.

  • Alperen16 Haziran 2014 16:36

    Sayın Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum. Sayın Tandoğan'ın izinden gidiyor.Ne demişti Tandoğan ' Bu ülkeye Kominizm gelecekse biz getiririz , Şeriat gelecekse de biz getiririz.'İnşaallah yakında Türkiye İslam Cumhuriyeti'ni ilan edeceğiz.İnanmayanla rçatlasın.

  • xxxx16 Haziran 2014 16:31

    bu karardan sonra chp lılerin beyinlerinin bloke olduguna karar verdim gıtdiler yine mısırdaki darbeyi destekleyen kişiyi buldular kan çekiyo galiba

  • zor16 Haziran 2014 15:28

    Bu adayın gerçek CHP lilerin oyunu alacağını sanmıyorum.. CHP bu aday ile partilileri küstürecektir.. CHP nin kimliği ve çizgisi ile yakından uzaktan alakası olmayan bir kişidir.. Bence CHP cemaat yerine kendi tabanına kulak vermelidir..

  • ADAY16 Haziran 2014 15:25

    erdoğandan daha bilgili ve kültürlü birisi olduğu ortada...doğru bir aday...

  • yanlış karar16 Haziran 2014 15:20

    Bu beyi kimse tanımıyor muhalefet bu işi bilmiyor, bak kaç haftadır gündemde IŞID var göstersen başındaki adayı bence daha popüler bir aday olurdu hiç olmazsa üçbeş oy veren olurdu belki :)

  • YUSUF16 Haziran 2014 15:10

    TÜRK E BAŞ TÜRK GEREK

  • r16 Haziran 2014 15:02

    Adamın ismi açıklanınca birilerinin paçaları fena tutuştu anlaşılan.Onlar Deniz Baykal'ı falan bekliyorlardı.

  • aa16 Haziran 2014 14:46

    hiç şaşırmadım bu kişi değil miydi mısırda darbecileri destekleyen sisiden yana tavır koyan?

  • daha neler16 Haziran 2014 14:44

    Bence yanlış tercih olmuş kılıçtaroğlu ahmedinecat'ı aday gösterseydi, onun dini alt yapısı daha iyi :)

  • eyyp197816 Haziran 2014 14:32

    kemal kılıçtaroğlu ne dese yapacakmı

  • cemaat16 Haziran 2014 14:23

    Tayyip Erdoğanın kaybetmesi için cemaat ile barışması gerek! Mesela ben barışırsa oy vermem, bir de o kadar inlerine gireceğiz deyip, paralel deyip de tekrar cemaat ile birlikte olması demek kendi sonu demek.. Bunu cemaat de bildiği için ilelebet yani gidene kadar tayyibin kuyusunu kazacaktır.. bunu cemaat kendi variyetinin devamı için yapacaktır ister israille ister amerikayla kimle birlikte olursa olsun çünkü onlarda amaca giden her yol mübahtır, bu ihanetten geçse bile..

  • MARJİNAL16 Haziran 2014 14:23

    NE GÜZEL ADAM ,TEMİZ YÜZLÜ DE BİRİNE BENZİYOR , ERDOĞANDAN DA DAHA DİN İŞLERİ İLE UĞRAŞMIŞ BİRİ .NEDEN MUHALEFET OLACAK DİYE KORKUYORSUNUZ Kİ ..BABASININ SÖZÜNÜ BU KADAR SAYMAYAN ,ERDOĞAN A TAPAN OLDUĞUNUZDAN MI ACABA

  • yazık 16 Haziran 2014 14:17

    bu beyefendiyi de harcayacaklar işte hırs gözünü bürüyünce bir insanın akıllı başlı düşünemiyor bir zamanlar sarıgül diye birisi vardı aynı bu gazla girmişti bu işlere..

  • tv16 Haziran 2014 14:14

    devlet vede millet için hangisi hayırlısıysa o gelsin

  • doğan aydın16 Haziran 2014 14:14

    chpye bu ismi kim önerdi,asıl ona bakmak lazım .

  • YORUMCU16 Haziran 2014 14:10

    bu kim ya... öyle anlaşılıyor ki CHP bu işin ciddiyetinden çok uzak... geleceğe yönelik vizyondan uzak politikalarla ülke geleceği belirlenemez, ne yazık ki CHP ye oy veren biri olarak bunları söylüyorum.

  • Abuziddin Kılkuyruk16 Haziran 2014 13:36

    chp gene sezer gibi çankayayı noter konumuna taşımak istiyor. Bu ülkede yeterki iyi şey yapılmasın ülke hep geriye gitsin mantığı artık iflas etti ama görmüyorlar veya görek istemiyorlar.

  • XXY16 Haziran 2014 13:12

    tayyip erdoğanı cumhurbaşkanı yapmamak için neden bu kadar yırtınıyorlar anlamadım...(chp-mhp-bdp-almanya-abd-israil-cemaat-ingiltere) hepsi karşı hayret neden..yoksa türkiyeye hiçbirşey veremeyen sürekli engellemeler çıkaran bu zihniyetin derdi türkiyenin eski haline mi dönmesi...