E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte en kötü performanslı borsa!---

İşte en kötü performanslı borsa!

İşte en kötü performanslı borsa!
31 Temmuz 2013 - 08:44 borsagundem.com

Yatırımcılarına 748 milyar dolar ile en fazla para kaybettiren borsa oldu

Çin'in büyümesinin küresel ekonominin resesyondan çıkmasına yardımcı olmasının ve milyarder George Soros'tan Nobel ödüllü Joseph Stiglitz'e birçok önemli ismin beğenisinin kazanmasının 4 yıl sonrasında ülkenin hisse senedi piyasası, yatırımcılara, dünyadaki diğer borsalardan daha fazla para kaybettirdi.
Pekin hükümetinin yol, demiryolu ve konut inşaatlarına sağladığı 652 milyar dolarlık teşviğin desteğiyle Ağustos 2009'a kadar uzanan 10 aylık dönemde 2 katına çıkan Şanghay Bileşik Endeksi, zirveden yüzde 43 düşerek, değerinden 748 milyar dolar sildi. Çin'den daha kötü borsa yüzde performansına sahip olan tek hisse senedi borsası Yunanistan'ın ASE Endeksi oldu. Standard&Poor's 500 Endeksi Büyük Depresyon'dan bu yana gördüğü en kötü resesyondaki kayıplarını geri alırken, Çin'in zirveye ulaşmasından bu yana yüzde 68 yükseldi ve bu ay rekor kırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı 31 Temmuz 2013 08:57

    Çin bir türlü parasını değerlendirmedi. Bence millet beklemekten sıkıldı ve yavaş yavaş Çin'i terk ediyor. Çin'in tek hikayesi parasının ileride değerleneceği beklentisi. Gerçi adamlar %10 değerlendi diyor ama o kesmez.