E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİşte Fener'in asıl niyeti---

İşte Fener'in asıl niyeti

İşte Fener'in asıl niyeti
04 Eylül 2011 - 15:45 borsagundem.com

Cumartesi günü Fenerbahçe Spor Kulübü'nde hummalı bir çalışma vardı

Sarı lacivertliler CAS'a başvuru hazırlıklarını tamamladıktan sonra resmi sitelerinden bunu duyurdular. Fenerbahçe CAS'a giderek gerçek niyetini belli etti. İşte o neden;
Bu açıklamanın hemen ardından herkes birbirine sormaya başladı.
Bu başvurunun anlamı ne?, Fenerbahçe sadece tazminat için mi CAS'a gidiyor?, Yoksa başka etmenler mi var?
Bunu Fenerbahçe'ye yakın hukukçulara sordum ve ilginç yanıtlar aldım.
İşte Fenerbahçe'nin CAS'a gitme süresinde yaptığı stratejik hamleler ve bu hamlelerin doğurabileceği sonuçlar;
1- Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirler mi?
Fenerbahçe cephesi bunu çok küçük bir ihtimal olarak görüyorlar. Bu kadar kısa bir sürede böyle bir karar alınabileceğinden emin değiller. 13 Eylül'de başlayacak olan Şampiyonlar Ligi için sadece 8 günlük bir süreç var. CAS'ın bu davayı kabul etmesi için geçecek süreden sonra böyle bir tedbir kararını alması kolay görünmüyor. Ancak kulübün hukukçuları yüzde 10 da olsa böyle bir şansın olduğunu düşünüyorlar. Bu olasılığı değerlendirebilmek adına başvuruda bulunuldu.
2- Mahkemenin ne gibi bir anlamı olacak?
Fenerbahçe asıl stratejik hamlesini açacağı asıl dava ile gösterecek. Sarı lacivertliler bu süreçte Türkiye'de kanaatle küme düşürülseler bile CAS'ta şike ile yargılanacaklar. Bu 1 yıllık süreçte CAS sarı lacivertlilerin şike yapıp yapmadığını belirleyecek. Bu nedenle Türkiye'den belgeler istenecek. Bu belgeleri inceleyecek olan CAS yargıçları Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığına bakacak. İşte Fenerbahçe'nin istediği tam da bu. Bu davaya bağımsız yargıçlardan oluşan Avrupa sporunun tahkim mahkemesinin bakmasının ve bağımsız bir şekilde yargılanmak sarı lacivertlilerin asıl amacı olacak. Fenerbahçe'nin avukatları CAS'ta görülecek bu davadan aklanacaklarına inanıyorlar.
3- CAS davasının olumlu sonuçlanırsa ne olacak?
Avrupa Spor'unun tahkim mahkemesi olan CAS eğer belgeleri inceledikten sonra Fenerbahçe'yi haklı bulursa sarı lacivertliler Türkiye'de kanaata dayalı bir ceza alsalar bile tazminat davalarına başlayacaklar. CAS'ta açılan 45 milyon Euro'luk ilk dava sadece bir başlangıç olacak. Sarı lacivertliler ayrıca bu dava lehine sonuçlanırsa Türkiye'deki davada da elini çok güçlendirmiş olacak. Bu karar TFF'nin alacağı kararı da tartışmaya açacak ve Fenerbahçe'nin kamuoyunda çok güçlü bir duruma gelmesine neden olacak. 
Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)