E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİşte Goldman Sachs'ın yeni hisse raporları---

İşte Goldman Sachs'ın yeni hisse raporları

İşte Goldman Sachs'ın yeni hisse raporları
12 Eylül 2013 - 10:38 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın hisse değerlendirmelerinde Akenerji, Akfen Holding, Arçelik ve Çimsa'nın da bulunduğu şirketler var...

Goldman Sachs'ın Ülker Bisküvi için tavsiyesini 'sat'tan 'nötr'e yükseltti.
Yatırım bankası, Vestel Elektronik ve Yazıcılar Holding, Akenerji, Akfen Holding, Arçelik ve Çimsa için tavsiyesini 'nötr'den 'al'a yükseltti.
Goldman Sachs bugün yayınladığı raporda, Türk piyasasının Mayıs ayındaki tepe noktadan yüzde 28 gerilemiş olması ve Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında yüzde 10 değer kaybetmesinin etkili olması neden ile tarihi ortalamalarına ve gelişmekte olan piyasalara paralel hareket eder hale geldiğini belirtti. Türk hisselerinin, bazı değerleme methodlarına göre de diğer gelişmekte olan ekonomilere göre biraz iskontolu olduğunu vurguladı.
Zayıf Türk Lirası'nın hisse senetlerine potansiyel etkilerini değerlendirdiklerini belirten Goldman Sachs, TAV, Enka Inşaat ve Çelebi Hava'yı CEEMEA odak listesinde tutmaya devam ettiğini belirtti.
Goldman Sachs, Türk Lirası'ndaki yüzde 10 zayıflamaya en hassas şirketler için tavsiyesini yükseltirken, Koç grubunun zayıf kurdan, Sabancı grubuna göre daha pozitif etkileneceğini vurguladı.
Goldman Sachs, kurdaki hareketlerden pozitif etkilenecek şirketler olarak Gübre Fabrikaları, Çelebi, Aygaz, Koza Altın, Enka İnşaat, Vestel, Aksa, TAV Havalimanları, Şişe Cam, Tofaş, Arçelik, Mardin Çimento, Alarko Holding ve Çimsa'yı işaret ederken, negatif riski olan şirketler olarak Yazıcılar Holding, Türk Telekom, Akfen Holding, Turcas Petrol, Anadolu Cam, Migros ve Akenerji'yi saydı.
Goldman Sachs, çekici fiyatlama seviyeleri nedeniyle Arçelik Çimsa, Ak Enerji, Akfen Holding, Vestel Elektronik ve Yazıcılar Holding için tavsiyesini 'Nötr'den 'Al'a yükseltti. Ülker için tavsiyesini 'Sat'tan 'Nötr'e çıkardı.
    
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus12 Eylül 2013 19:23

    içlerinden bir tanesine aşığım. gözü kapalı her fiyattan toplarım. büyüme, temettü, istikrar, kalite, güven, kurumsallık, sektör liderliği, gelecek satış patlama beklentileri, 10 senedir arttırmadığı sermayesi ve bedelsiz potansiyeli...siz anladınız onu...aşığım ben ona....

  • ahmet 12 Eylül 2013 18:00

    kozaa altın 23000 deyken niye o raporu yayınlamdınız şimdi 33000 olmuş rapor yayınla allahın cakalları

  • briffa12 Eylül 2013 10:47

    Bu raporlara kimse itibar etmiyor,borsa gündem olarak siz de itibar etmeyin zira onların değirmenine su taşıyorsunuz...