E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİşte Türk ‘Çelik Kubbe’---

İşte Türk ‘Çelik Kubbe’

İşte Türk ‘Çelik Kubbe’
07 Ağustos 2024 - 08:51 borsagundem.com

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde adı ilk kez duyulan ASELSAN'ın geliştirdiği “Çelik Kubbe” gündeme oturdu...

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün gerçekleştirilen toplantıda, Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, yerli ve milli savunma sanayiinin desteklenmesine yönelik kararlılık vurgulandı.

"ÇELİK KUBBE PROJESİ" GÖRÜŞÜLDÜ"

Toplantı kapsamında, katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekat merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden yerli ve milli olarak geliştirilmekte olan "Çelik Kubbe Projesi" görüşüldü.

İŞTE MİLLİ “ÇELİK KUBBE”

Türkiye uzun süredir kendi katmanlı hava savunma sistemi ailesini oluşturuyor. Bu ailenin içindeki yakın hava savunma sistemleri, alçak ve orta irtifa sistemleri hali hazırda envantere girdi. Uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER'in ise ilk etabı için sona gelindi.

Komitede bu ailenin birlikte çalışabilirliği, yeni geliştirilen hava radar sistemleri ile uyumlu çalışımı ve eş zamanlı bir hava resmi oluşturularak harekat merkezinden yönetilmesi konuları Çelik Kubbe başlığı ile görüşüldü.

TRT Haber’in ilk görüntüsünü yayınladığı, ASELSAN'ın geliştirdiği sistem tamemen hayata geçtiğinde milli Çelik Kubbe Türk hava sahasına giren hatta girmesi muhtemelen olan tüm tehditleri hemen her irtifadan bertaraf edebilecek.

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında 'Çelik Kubbe' projesi ele alındıSavunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında 'Çelik Kubbe' projesi ele alındı

 

Türk savunma devleri 'Defense News Top 100'de 5'e çıktıTürk savunma devleri 'Defense News Top 100'de 5'e çıktı

 

Borsadaki savunma sanayii şirketlerinden 72.3 milyar liralık sözleşmeBorsadaki savunma sanayii şirketlerinden 72.3 milyar liralık sözleşme

 

Yerli savunma sanayi ürünlerinden nokta atışıYerli savunma sanayi ürünlerinden nokta atışı

 

Savunma sanayisinde yükselen güç TürkiyeSavunma sanayisinde yükselen güç Türkiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)