E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİŞTE VAN-ET'DEKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ---

İŞTE VAN-ET'DEKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ

İŞTE VAN-ET'DEKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ
20 Ocak 2009 - 09:25 borsagundem.com

Van-Et Mersin ve Seydişehir’´de kalsit ve boksit rezervlerini tespit etti. Maden işine giren şirket artık açıklamalarla sert hareket yapacak gibi görünüyor

Açıklamalar şöyle: Van-Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.’´nin 19.01.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’´nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. İştirakimiz Metro Maden Pazarlama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (Metro Maden) Mersin İli, Anamur İlçesi, Kılıç Köyündeki Kalsit Sahasının (AR 200810991 Ruhsat Numaralı II. Grup Maden Sahası) satın alındığı ve anılan sahada ilk tespitlerde 4.500.000 ton muhtemel Kalsit rezervi tahmin edildiği ve hazırlanmakta olan bağımsız rezerv rapor sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı duyurulmuştu. Bağımsız olarak Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Ahmet Ünsal tarafından yapılan bağımsız rezerv raporu Sermaye Piyasası Kurulu’´na sunulmuştur. Çalışmada anılan maden sahasında toplam 9.450.000 ton görünür rezerv olduğu belirtilmiştir. “ Van-Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.’´nin 19.01.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’´nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. İştirakimiz Metro Maden Pazarlama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (Metro Maden) Seydişehir-Akseki bölgesinde 200705909 sicil nolu sahayı kiraladığını ve anılan sahada 1.000.000 ton boksit rezervinin ilk tespitlerde tahmin edildiği 01.12.2008 tarihinde özel durum açıklamasıyla duyurulmuştu. Anılan sahayla ilgili bağımsız rezerv raporu hazırlatılmış ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr.Ahmet Ünsal tarafından yapılan bağımsız rezerv raporu Sermaye Piyasası Kurulu’´na sunulmuştur. Raporda anılan maden sahasında toplam olarak 2.190.000 boksit rezervi tespit edilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)