E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİşte Yıldırım'ı tutuklatan nedenler---

İşte Yıldırım'ı tutuklatan nedenler

İşte Yıldırım'ı tutuklatan nedenler
11 Temmuz 2011 - 13:26 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte Aziz Yıldırım'ı cezaevine gönderen nedenler

Şike operasyonu kapsamında tutuklanarak cezavine gönderilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 15 ayrı olayla ilgili suçlandığı ortaya çıktı.
Yıldırım’ın, şike, teşvik şikesi ve hatır şikesi olaylarına adı karıştığı, şike yapılacak maçlarla ilgili görüşmeleri kulübün gözaltındaki üst düzey yöneticileri üzerinden yaptığı ileri sürüldü.
Yıldırım’ın özellikle kulüp yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nu şike görüşmelerinde kullandığı iddia edildi.
Telefon görüşmelerine de takılan şike konuşmalarında ise, Fenerbahçeli yöneticilerin, “Aziz Başkan’ın talimatı”, “Aziz Başkan görüşmemizi istedi”, “Aziz Başkan’ın selamı var” ifadelerini kullandığı tespit edildi.
SİVASSPOR MAÇINI NASIL AYARLADI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 22 Mayıs 2011'de oynanan şampiyonluk maçı Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesinde Fenerbahçe'nin maçı kazanabilmesi için çeşitli girişimlerde bulundu.
Aziz Yıldırım'ın yönetici İlhan Yüksel Ekşioğlu'na bazı Sivassporlu futbolcular üzerinden şike yapılması talimat verdiği, hatta kendisinin de Sivasspor Başkanı ve yöneticileri ile şike amaçlı telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi.
Şike için Aziz Yıldırım ile Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın görüşmelerinin ardından irtibatı kurmak üzere Yıldırım'ın sağ kolu Bülent İbrahim İşçen ile Sivasspor yöneticisi ve yeni federasyonda yedek üye olan Ahmet Çelebi görevlendirildi.
İkilinin, şampiyonluk maçı için şike görüşmelerini sürdükleri tespit edildi.
Emniyet, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivassporlu yönetici Ahmet Çelebi ile görüşmeye giden kendi adamı Bülent İbrahim İşçen'e hitaben, "Söyle bize yardım etsinler tamam mı, yani belli etmeden yardım etsinler" dediğini kayda aldı.
ANLAŞMA YAPILIYOR
İşçen'in, Ahmet Çelebi ile yaptığı yüz yüze görüşmenin ardından Aziz Yıldırım'ı arayarak, Sivasspor'un maçta şike yapmayı kabul ettiğini, fiyat konusunda futbolcularla görüşüleceğini aktardığı belirledi.
İşçen'in Aziz Yıldırım'a "O arkadaş ile görüştüm o hale gelmiş mallar abi. O gidecek fiyat konuşacak. Gereken neyse, işte onları sordu etti. Ben dedi direkt onları kendim görüşeceğim bizzat' dedi" şeklindeki sözleri telefon tapelerine girdi.
Çelebi'nin, anlaşmanın ardından bazı Sivassporlu futbolcuları da bizzat İstanbul'a çağırarak, bazılarıyla da maçtan 5 gün önce Sivas'a giderek görüştüğü tespit edildi.
Bu görüşmelerdeki anlaşma doğrultusunda kimi Sivassporlu futbolcuların maçta zaman zaman Fenerbahçe lehine davrandıkları ileri sürüldü.
Sivasspor yöneticisi olan Faruk Taşseten ile de görüştüğü tespit edilen Çelebi'nin bu görüşmenin ardından İşçen'i arayarak, "Abicim ben şimdi bizimkiyle görüşmeye gideceğim de senle görüştüklerimizde mutabık mıyız" dediği anlaşıldı.
Emniyet, İşçen'in bu sözleri onaylaması üzerine Çelebi'nin, "Tamam ben yani operasyona başladım. Haberin olsun" dediğini kayda aldı.
Fiziki takibe alınan Çelebi'nin, 20 Mayıs'ta Sivas'a gittiği, burada Mecnun Otyakmaz, Faruk Taşseten ve Mehmet Oflaz ile Sivasspor tesislerinde buluştuğu tespit edildi. Çelebi'nin aynı günün akşamında bazı Sivassporlu futbolcularla Büyük Otel'de görüştüğü belirlendi.
İşte telefondaki şike görüşmeleri
13 Mayıs 2011- 21.54
Bülent İbrahim İşçen (Yıldırım'ın adamı): O arkadaş ile görüştüm. Gereğini sen hiç merak etme. O Hamsi tarafı da var ya abi. (Trabzonspor'u kast ediyor.) Onlar da şey yapıyorlarmış, baskı yapıyorlarmış dedim. Biz bunu engelleyeceğiz dedim.
Aziz Yıldırım: Bence şeyi (Ahmet Çelebi'yi kastederek) Ahmet'i de gönder.
13 MAYIS 2011
İşçen: Seninle özel görüşmemiz lazım,
Çelebi: Tamam görüşelim.
13 Mayıs 2011
İşçen: O arkadaş caddede beni bekliyor.
Yıldırım: Sen bak o .... söyle bize yardım etsinler. Tamam mı? Yani belli etmeden yardım etsinler.
İşçen:Tabii ağabeyciğim tabii, sen rahat ol...
13 Mayıs 2011
İşçen: Görüştüm. Gidecek fiyat konuşacak. 'Bizzat kendim görüşeceğim' dedi. Sen hiç merak etme.
Yıldırım: Ahmet'i (Çelebi) de gönder.
İşçen: Abi tabii gidiyor. 5 gün orada olacak. Kampta. 'Yapamazsan Aziz abiye selam verme' dedim.
15 Mayıs 2011
Başak (Menajer): Nasıl geçti?
Çelebi: İyi valla herhalde yani 200 milyara bağlayacağız.
16 Mayıs 2011
Çelebi: Tamam ben operasyona başladım, haberin olsun. Seninle konuştuklarımızda mutabık mıyız?
İşçen: Dini imanı para olmuş onun. Yolunu bulacakmış. Lan sen kimsin? Gider Aziz Abiye söylerim.
MAHMUT ÖZGENER'E ÖLÜM TEHDİTİ
İddiaya göre, Aziz Yıldırım, bir adamını gönderek TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'i "Ömrün yetmez, aday olma" diyerek tehdit etti. Özgener'e 'çekil' tehdinden şebeke üyelerinin de haberdar olduğu, dinlemeye takılan telefon görüşmeleriyle tespit edildi.
Fenerbahçe Başkanı ile birlikte şike organizasyonu yaptığı emniyet fezlekesinde yer alan şüpheli Bülent İbrahim İşçen'in, Ahmet Çelebi'ye, "Bak sana bir şey diyeyim Mahmut'un ömrü fazla uzun değil... O, bir dahaki seçimde başkan olamayacak... Biz bunu Mahmut'la da konuştuk ki Mahmut da nabza göre hareket edecek" dediği belirlendi.
ÖZGENER'E BASKI YAPTINIZ MI?
Polis sorguda İşçen'e telefon konuşmasıyla ilgili "Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener ile aranızdaki ilişki ve irtibatı açıklayın? Federasyon başkanlığı seçimlerinde Özgener'in çekilmesi için faaliyetlerde bulundunuz mu? Müsabakalara hakem atanması, PFDK ve Tahkim Kurulu toplantılarında aleyhte kararlar çıkması durumunda Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e baskı uyguladınız mı? Baskı uygulanması için talimat verdiniz mi?" diye sordu. İşçen ise Özgener'i tanıdığını, ancak kendisine hiçbir baskı yapmadığını söyledi.
NE ZAMAN DİKİM YAPSAK OLMUYOR
Aziz Yıldırım'ın, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan'la yaptığı şifreli konuşmalar da polis kayıtlarına geçti.
Polis tutanağına göre 21 Şubat 2011 günü saat 21.54'te (Trabzon'un 2-1 kazandığı Manisaspor-Trabzonspor maçı sonrası) Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nu aradı. İki yönetici arasında şu konuşmalar geçti:
AZİZ YILDIRIM: Bunlar söylememişler mi bir şey...Semih öyle söyledi... Semih bana söyledi...
İLHAN EKŞİOĞLU: Bizimki aradı başkanım. Bu şey onun var ya orada işçileri bir iki tane... Tarladaki işçileri dedi... Eğer bir şey yaptıysanız. Bir ekim yaptıysanız dedi... Hiçbir şeyden haberi yok dedi... Bak ben size söyleyeyim dedi....
AZİZ YILDIRIM: Öğren bir bakayım da çok kötü oynadılar ya... Ömer Aysan. O Diksın (Dixon) tamam mı.. O Kahe...
İLHAN EKŞİOĞLU: Sanki atılmak için oynadılar bir de...
AZİZ YILDIRIM: O Kahe bilhassa kendini attırmak için... Hikmet hoca da, iyi bir maç, Makukula'yı alıyor... Ha s...ir lan!
İLHAN EKŞİOĞLU: Bir şey var başkanım bunda. Normal değil yani. Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor! Ben yarın bunu bir tam öğreneceğim.
AZİZ YILDIRIM: Bunlarla Beşiktaş maçlarını konuşmamız lazım.
PEŞİN SEVİYOR PEZ...NK
Telefon dinlemelerine Kasımpaşa maçı öncesi, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu arasındaki 25 Şubat 2011, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan arasındaki yine aynı tarihli bir telefon konuşması da takıldı:
AZİZ YILDIRIM: O saha küçük yalnız. O saha kötü. Söyleyeyim orada çıkmak zor.
İLHAN EKŞİOĞLU: Çıkarız çıkarız başkanım.
AZİZ YILDIRIM: Kasımpaşa'da o kaleci Tolga oynamıyormuş.
İLHAN EKŞİOĞLU: He şey mi oynuyor? ...
İLHAN EKŞİOĞLU: Hallettin mi?
CEMİL TURAN (Altyapı Sorumlusu): Ya konuşuyorum ama tabii biliyorsun... Bu şeyci biraz...
Alışverişleri peşin sever pez...nk!
İLHAN EKŞİOĞLU: Sen yani bunu şey yaparak 'bana güveneceksin... ben ne dediysem sana vereceğim... bak orada kilosuna 100 lira verdik... 100 peşin, 100 vadeliydi... Yani inanmak zorundasın... Başka çaren yok...' o tarz konuşmalısın.
'3 TARLAYI SÜRDÜK YAĞMUR DA YAĞAR, EKİNLER ÇIKAR'
4 Mart 2011 tarihinde Kayseri'de oynanan Kayserispor-Manisaspor ve 6 Mart tarihinde İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçlarından önce Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu arasında geçen telefon görüşmeleri de şöyle:
AZİZ YILDIRIM: Sabah konuşalım da o herif gelecek... O gelmeden ben seninle bir konuşayım yani...
İLHAN EKŞİOĞLU: Vaziyet gayet iyi... 3 tarlayı da sürdük yani. Yağmur da yağar her şey ekinler çıkar yani.
AZİZ YILDIRIM: Trabzon çok şey oldu. Çok panikteler bugün...
İLHAN EKŞİOĞLU: Şu an çok iyi başkanım. Şu an gayet iyi...

gazeteport

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yalana bak11 Temmuz 2011 22:29

    kim uyduruyor bu hikayeleri cok komik yukarida ki yazilar

  • cemal mızıkacı11 Temmuz 2011 18:21

    ya şike bizim hayatımız mı. bırakın dünya işlerini ha o kazanmış ha bu. alan razı veren razı.tanrı bile herkesi eşit yaratmamış.kendimize kural koyuyoruz ona göre karar veriyoruz. geçmişsenelerde serbestti telefon dinlemesi yoktu şimdi var. seneye dinlemeye iyice önlem alırız şike olmaz.

  • diyarbakırlı11 Temmuz 2011 09:42

    fb li şike sever.ben daha öncede fb 9 puan arkadakan fazla konuşmayın 3 sene şamp.yonuz demiştim.yakalandık

  • vatandaş11 Temmuz 2011 07:21

    suç varsa cezasını çekilmesin diyen bir tane fenerbahçeli yok,zaten açıkça şike olduğunu ispatlayan bir konuşma göremiyoruz,kargaşada bu noktada başlıyor zaten, varsa bir bant kaydı bir video yayınlayın zaten kimse sokaklara dökülmez ondan sonra,paşa paşa çeker suçlularda cezasını,taraftarda sesini çıkarmaz ancak unutulmamalıdır ki o insanlar suçsuzluğunu ispat etmek zorunda değil,adalet suçlu olduklarını ispatlamak zorunda ve kamu vicdanını da rahatlatmak zorunda kelimeleri kes yapıştır yöntemi yeterli değil. inandırıcı deyil.