E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİstihdam piyasasında değişimler yapısal---

İstihdam piyasasında değişimler yapısal

İstihdam piyasasında değişimler yapısal
26 Haziran 2014 - 15:46 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, istihdam piyasasında değişimlerin yapısal olduğunu söyledi

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD istihdam piyasasına yönelik olarak 2009 yılından bu yana ortaya konan verilerin konjonktürel bir değişimi değil yapısal trendleri yansıttığını savundu. Lacker, "Görünüşe göre istihdam piyasasında cari işsizlik seviyeleri ile ilişkili olandan daha fazmla atıl kapasite yok" diye konuştu.
Ekonomide son 5 yılda gerçekleşen yapısal değişimlerin para politikası tarafından dengelenmesinin zorlaştığına işaret eden Lacker, Richmond Fed tarafından yapılan araştırmanın, işverenlerin büyük işsiz havuzuna rağmen gerekli niteliklerde işçi bulamadıklarını göskterdiğini savundu. 
Lacker, "Richmond Fed araştırmasına göre uzun vadeli işsizlikteki alışılmadık derecede büyük yükseliş, bunun işin doğası gerekiği işsizlikten kurtulamayacak kişi sayısında artıştan kaynaklandığına işaret ediyor" diye konuştu.
Lacker, eğitim ve yetiştirme programlarının uzun vadeli işsizliğin azaltılmasında para politikasından dana etkili olabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)