E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİstikrar altını evden çıkardı---

İstikrar altını evden çıkardı

İstikrar altını evden çıkardı
16 Ağustos 2012 - 07:34 borsagundem.com

İmam Altınbaş, "Artık saklamak için değil takmak için altın alıyoruz" dedi

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, yastık altında tutulan altınların çıkmaya başladığını belirtti. aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programına konuk olan Altınbaş, "Türkiye'de son 10 yılda sağlanan istikrar ortamıyla birlikte yastık altında tutulan altınlar ekonomiye kazandırılmaya başlandı" dedi. Altınbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda yastık altında tutulan altın azalmaya başladı. İnsanlar saklamayı bıraktılar. Çünkü Türk parası değerini yitirmiyor. Yitirmeyince de insanlar altını evinde saklama ihtiyacı hissetmiyorlar. Mesela son 10 yıldır insanlar mücevheri kullanmak için alıyorlar. Türkiye'de böyle istikrar oldukça, güven oluştukça insanlar altın ve mücevheri kullanmak için alır." Yastık altında ne kadar altın olduğu konusunda da bilgiler veren Altınbaş, "Tahmin edilen rakam 300 milyar dolar seviyesinde" dedi.
İHRACAT HEDEFİ TUTAR
Sektör olarak Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine inandıklarının altını çizen Altınbaş, "İhracatçılar birliği başkanı olduğum dönemde 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ilişkin bir çalışma yapmıştık. Burada sektörün 12 ile 15 milyar Dolar arasında ihracat yapabileceği hedefini koyduk" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ey halkım...16 Ağustos 2012 08:42

    ey halkım sana yalvarıyorum. Bu kafa koparanlara inanıp sakın ha altınlarını bozdurma!!! Bunlar senin iyiliğine birşey yapmazlar bunu da unutma..