E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİsviçre, frangı görüşüyor ---

İsviçre, frangı görüşüyor

İsviçre, frangı görüşüyor
27 Aralık 2010 - 08:37 borsagundem.com

SonntagsZeitung'un yaptığı bir araştırmaya göre İsviçre şirketlerinin yöneticilerinin yüzde 70'i güçlü İsviçre Frangı'nı en büyük risk olarak görüyor

İsviçre'de yayınlanan Sonntag gazetesinin haberine göre İsviçre hükümeti ve ülkenin önde gelen bankalarının başkanları, İsviçre'nin ihracatının İsviçre Frangı'nın değerlenmesinden korunması için başvurulabilecek yolları müzakere etmek için bir araya geldi.
Her hangi bir kaynağa dayandırılmadan verilen habere göre, yapılan görüşmelerle bankaların bir kur risk sigortasına sahip olmaları amaçlanıyor.
İsviçre Merkez Bankası daha önce yaptığı açıklamada, euro karşısında bu yıl yüzde 15 değer kazanan İsviçre Frangı'nın daha da değerlenmesi halinde ülkenin ihracatının zarar göreceğini ifade etmişti.
SonntagsZeitung'un yaptığı bir araştırmaya göre İsviçre şirketlerinin yöneticilerinin yüzde 70'i güçlü İsviçre Frangı'nı en büyük risk olarak görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)