E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepki---

İsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepki

İsviçre'den UNIFIL'e saldıran İsrail'e tepki
14 Ekim 2024 - 01:25 borsagundem.com

İsviçre, Lübnan'daki UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü) saldıran İsrail'e tepki göstererek bütün saldırın acil olarak durdurulması çağrısı yaptı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü) yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail ordusunu derhal saldırıları durdurmaya, BM tesislerinin dokunulmazlığına saygı göstermeye ve uluslararası hukuku korumaya çağırdı. Açıklamada, tüm tarafların derhal ateşkes konusunda uzlaşması gerektiği vurgulandı.

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail'in gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurdu. 11 Ekim'de ise İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL komuta merkezine top mermisiyle saldırmış ve bir gözlem kulesini Merkava tankı ile vurmuştu. Bu saldırılarda toplamda dört asker yaralandı.

Birçok ülke, İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınadı. UNIFIL, İsrail askerlerinin bölgedeki ışıklandırmayı kapatmalarını istemesi ve ardından olay yerinden ayrılmasıyla ilgili bilgiler paylaştı. Saldırının ardından, bazı barış gücü askerlerinde cilt tahrişi ve mide bulantısı gibi sağlık sorunları meydana geldi.

Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi gerektiğini ve bu güçlerin Hizbullah'ın etkisi altında kaldığını savundu.

Hizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralıHizbullah'tan İsraile saldırı: 67 yaralı

 

Rusya'dan Donetsk açıklamasıRusya'dan Donetsk açıklaması

 

Irak'tan İran'a hava sahası güvencesiIrak'tan İran'a hava sahası güvencesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)