E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİtalya nükleer enerjiye geçiş yapacak---

İtalya nükleer enerjiye geçiş yapacak

İtalya nükleer enerjiye geçiş yapacak
09 Eylül 2024 - 08:11 borsagundem.com

İtalya Sanayi Bakanı Urso, üçüncü nesil nükleer enerjinin İtalya'da üretilmesini sağlayacak bir şirket üzerinde çalışıldığını vurguladı. Enerji Bakanı Fratin ise söz konusu nükleer çalışmalar için yasal düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

İtalya Sanayi Bakanı Adolfo Urso, İtalya'nın yabancı bir yatırımcıyla ortaklaşa yeni bir şirket kurarak nükleer reaktörler inşa etmek istediğini söyledi.

Ansa'nın haberine göre Urso, Ambrosetti Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Yabancı bir teknoloji ortaklığıyla, gelişmiş, üçüncü nesil nükleer enerjinin kısa süre içinde İtalya'da üretilmesini sağlayacak bir İtalyan şirket üzerinde çalışıyoruz" dedi. Urso, potansiyel şirket ve ortaklardan herhangi birinin adını vermedi.

Enerji Bakanı Gilberto Pichetto Fratin, cumartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin bu yıl içinde mevcut en son teknolojilerle nükleer enerji kullanımını yeniden başlatmayı amaçlayan bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını söyledi.

Küresel piyasalarda kaç adet nükleer reaktörün inşası sürüyor?Küresel piyasalarda kaç adet nükleer reaktörün inşası sürüyor?

 

Çin 11 yeni nükleer enerji reaktörü inşa edecekÇin 11 yeni nükleer enerji reaktörü inşa edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)