E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya taahhütnamesi duyuruldu---

İtalya taahhütnamesi duyuruldu

İtalya taahhütnamesi duyuruldu
13 Şubat 2014 - 06:41 borsagundem.com

İtalya Başbakanı Letta, "İtalya taahhütnamesi" olarak adlandırdığı ülke ekonomisini canlandırma amacı güden çalışma planını açıkladı

İtalya'da geçen sene yapılan genel seçimlerde parlamentoda çoğunluğu elde eden merkez soldaki Demokrat Parti'de son dönemde genel sekreter Renzi ile aynı partiden olan başbakan Enrico Letta arasında yaşanan rekabetin hükümetin geleceğini nasıl etkileyeceği merak uyandırıyor.

Letta, görüş ayrılığı yaşayan iki liderin yaptığı baş başa görüşmenin ardından yaptıkları basın toplantısıyla ülke ekonomisi için hükümetinin izleyeceği programı açıkladı.

İtalya Başbakanı Letta böylece hem görevine devam edeceği sinyalini verdi hem de koltuğuna aday siyasi rakiplerine kartlarını açık oynamaları mesajını gönderdi.

Basın toplantısında ilk olarak "İtalya taahütnamesi" adını verdiği yeni koalisyon programını açıklayan Letta, bu programla kendisinin ve hükümetinin son dönemde artan söylentilere karşın yola devam edeceğini gösterdi.

"İtalya taahütnamesi"nin formüle etmek zorunda oldukları yeni hükümetin çalışma planı olduğunu aktaran Letta, bir süredir gündemde olan kabine revizyonunun sinyalini de verdi.

İtalya Başbakanı, Renzi'nin ismini vermeden, "Ben, tıpkı İtalyanlar’ın da istediği gibi açıklık istiyorum. Herkes ne istediğini söylemeli. Benim yerime gelmek isteniyorsa bu söylenmeli" dedi.

Görev koltuğuna oturmasından bu yana iktidardaki her gününü sanki son günüymüş gibi geçirdiğini anlatan Letta, istifa edeceğine yönelik söylentilere ilişkin telefonlar aldığını belirterek, "Söylentilere göre istifa verilmez" diye konuştu.

Ekonomik krizden kurtulmaya çalışan ülkeye zaman kaybettirmekle de suçlanan Letta, böyle bir zaman kaybı olduysa dahi bunun kendisinden kaynaklanmadığını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)