E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya tahvil faizleri sert yükseldi---

İtalya tahvil faizleri sert yükseldi

İtalya tahvil faizleri sert yükseldi
27 Eylül 2013 - 15:14 borsagundem.com

İtalya'da tahvil faizleri, ülkedeki siyasi tansiyondan dolayı hızlı yükseliş gösterdi

İtalya tahvilleri, ülkede siyasi gerginliğin alıcıların uzak durmasına neden olmasından dolayı, bugünkü ihalede arzı yapılan kağıtların büyük bölümünü Roma merkezli Hazine ile doğrudan işlem yapma yetkisi olan traderların aldığı yolundaki spekülasyon sonrası değer kaybetti.
İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Başbakan Enrico Letta'nın Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile hükümetin ayakta kalma konusunu görüşmek üzere biraraya gelmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı. Eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin yandaşları bu hafta, Berlusconi'nin Senato'dan çıkarılması durumunda, koalisyonu bozma tehdidinde bulundular. İtalya Hazinesi bugün toplam 6 milyar euro (8.1 milyar dolar) tutarında beş ve 10 yıl vadeli tahvil sattı. Almanya ve Hollanda tahvilleri, Avrupa'da hisse senetlerindeki düşüşün güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırması sonrası değer kazandı.
Londra'da Royal Bank of Scotland Group Plc kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Harvinder Sian, "Tahvil arzı delaer yönlendirmeli bir ihaleydi ve çok fazla gerçek para alımı yoktu," dedi ve "Dealerlar ihalede çok fazla tahvil almak zorunda kaldılar, bu nedenle muhtemelen bunların bir kısmının tekrar piyasaya gelmekte olduğunu görüyoruz. Bizim için, İtalyan tahvillerinde bu seviyelerdeki risk-getiri durumu ikna edici değil" değerlendirmesinde bulundu.
İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yedi baz puan ya da 0.07 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 12:39'da yüzde 4.41'e çıktı ve bu haftaki yükselişini 12 baz puana genişletti. Faiz dün 10 baz puan ile 5 Eylül'den bu yana en hızlı yükselişini gösterdi. Mayıs 2023'te vadesi dolacak yüzde 4.5 faizli tahvillerin fiyatı 0.53 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 5.30 euro düşerek 101.085'e indi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)