E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalya tahvilleri yükselişte---

İtalya tahvilleri yükselişte

İtalya tahvilleri yükselişte
08 Eylül 2015 - 17:20 borsagundem.com

İtalya tahvilleri, AMB’nin parasal genişlemeyi (QE) artıracağı beklentileri ile yükseliş gösteriyor

İtalya tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) varlık alım programını genişleteceği beklentisinin etkisiyle İspanya ve İrlanda tahvilleri ile birlikte yükseliş gösteriyor. Yatırımcılar, QE’nin artacağı spekülasyonunun ardından yüksek getirili varlık arayışına girdi.

Euro Bölgesi çevre ülkelerinin tahvilleri, daha yüksek nota sahip ülke tahvillerinden yüksek performans gösterdi. Yüksek nota sahip tahviller, daha güvenli varlıklar olarak addedilirken, dünya genelinde hisse senetleri satış dalgasından toparlanma işaretleri gösterdi. Risk iştahı, Çin hükümetinin hisse senedi piyasasını desteklemek için müdahale ettiği spekülasyonu ile piyasalara geri döndü. AMB Başkanı Mario Draghi’nin geçtiğimiz hafta parasal genişleme programının artırabileceği sinyali vermesinin ardından ABN Amro NV analistleri aylık alımların yıl sonuna kadar 60 milyar eurodan 80 milyar euroya (89 milyar dolar) yükseltilebileceğini belirtti.

Dublin’deki Cantor Fitzgerald LP sabit getiri stratejisti Owen Callan, “Tahvillerdeki yükseliş Draghi’nin geçtiğimiz haftaki açıklamalarını takiben geliyor. İnsanlar QE’nin bu yılın ilerleyen zamanlarında veya gelecek yıl artırılacağını fiyatlamaya başladı. Çevre ülke tahvilleri bu ortama iyi performans göstermeyi sürdürecektir” dedi.

10 yıl vadeli İtalya tahvil faizi, 6 baz puan veya 0.06 yüzde puan gerileyerek Londra saati ile 12.10’da yüzde 1.83 seviyesine geldi. Faiz böylece 21 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Hazşran 2025 vadeli yüzde 1.5 faizli tahvilin fiyatı 0.51 veya 1,000 euro nominal değerde 5.10 euro yükselerek 97.105 seviyesine geldi. 10 yıl vadeli İspanya tahvil faizi 6 baz puan düşüş ile yüzde 2.08 oldu. Benzer vadeli İrlanda tahvil faizi 7 baz puan gerileyerek yüzde 1.35’e indi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi, Çarşamba günü yapılacak 4 milyar euroluk tahvil ihalesi öncesinde yüzde 0.67 seviyesinde yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)