E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya'da işsizlik rekor kırdı---

İtalya'da işsizlik rekor kırdı

İtalya'da işsizlik rekor kırdı
01 Nisan 2014 - 12:02 borsagundem.com

İtalya'da işsizlik rekor kırarken Almanya'da işsizlik oranı değişmedi

İtalya'da işsizlik oranı Şubat ayında yeni bir rekor kırdı. İtalya Ulusal İstatistik Ofisi (ISTAT) verilerine göre, bir önceki ay yüzde 12,9 olan işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 13,0'e çıkarak  tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Piyasalarda beklenti oranın yüzde 12,9 olarak kalacağı yönündeydi.
Aynı ayda istihdam yüzde 55,3'ten yüzde 55,2'ye inerken, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 42,4'ten yüzde 42,3'e geriledi. İşsiz sayısı ise 8 bin artışla 3 milyon 307 bin oldu.

 Almanya'da işsizlik oranı değişmedi
   
Almanya'da mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı Mart'ta yüzde 6,7 olarak kaldı.
Merkezi Nürnberg şehrinde bulunan Almanya Federal Çalışma Ofisinden yapılan açıklamaya göre, işsizlik oranı bir önceki ayda yüzde 6,8'den yüzde 6,7'ye revize edildi. Piyasalarda beklenti oranın yüzde 6,8 olacağıyönündeydi.
Aynı ayda işsiz sayısı arındırılmış verilerle 12 bin kişi düşüş gösterdi. Analistlerin beklentisi 10 bin düşüş olacağı yönündeydi.
Ülkedeki toplam işsiz sayısı düzeltilmemiş verilerle 3 milyon 55 bine yükselirken, işsizlik oranı yüzde 7,3'ten yüzde 7,1'e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)