E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da korona virüs tazminatları ---

İtalya'da korona virüs tazminatları

İtalya'da korona virüs tazminatları
23 Aralık 2020 - 15:41 borsagundem.com

İtalya’da korona virüs kurbanlarının yakınları hükümetten 100 milyon euro tazminat istiyor

İtalya’da yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenleri temsil eden Noi Denunceremo (Şikayet edeceğiz) isimli bir grup, bölgesel ve ulusal yetkililerden 100 milyon euro (122 milyon dolar) tazminat talep edecekleri bir dava açmayı planlıyor.

Noi Denunceremo grubu, Lombardiya bölgesinde ailelerini kaybeden yaklaşık 500 kişi adına dava açacaklarını bildirerek, yetkililerden kişi başına ortalama 200 bin Euro olmak üzere toplamda 100 milyon euro tazminat isteyeceklerini duyurdu.

Grup, söz konusu davanın İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve Lombardiya Belediye Başkanı Attilio Fontana hakkında dava açılacağını da ifade etti.

Bu yetkililer, dava kapsamında sağlık otoritelerinin tavsiyelerine rağmen hızlı kısıtlama kararı alamamakla ve krizi iyi yönetememekle suçlandı.

60 milyon nüfusa sahip olan İtalya Avrupa’da salgından en fazla etkilenen ülke olurken, şu ana kadar ülkede 70 bine yakın kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Mutasyon tehdidi bitene kadar kısıtlama sürer

Şarık Tara'nın mezarı dava için açıldı

Açlık sınırı 3 bin 146 liraya çıktı

Turistik tesislerin borçları 1 yıl ertelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)