E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİtalya’daki kriz euroyu nasıl etkiler ---

İtalya’daki kriz euroyu nasıl etkiler

İtalya’daki kriz euroyu nasıl etkiler
20 Eylül 2013 - 11:05 borsagundem.com

Berlosconi koalisyonu yıkma girişiminde bulunursa yatırımcılar ne yapar? İtalya, Döviz Destek by A1 analiz masasında

Piyasalar Fed heyecanını devam ettirirken İtalya’daki siyasi çalkantı iyice geri planda kaldı. Daha önce de yazdığımız gibi siyasi dokunulmazlığını kaybetme tehlikesi yaşayan Berlusconi çareyi hükümeti düşürmekle tehdit etmekte bulmuştu.
Bu gelişmeden önce merkez sol partiye göre partisi anketlerde önce olan Berlusconi son anketlerde puan kaybetmeye başlamıştı. Muhtemelen bunun etkisiyle Berlusconi dün yaptığı açıklamada İtalya’nın şu anda mevcut koalisyona ihtiyacı olduğunu söyleyerek bu tehdidini geri çekmiş oldu.
Ekim başında kendisi hakkında verilecek kararı bekleyen Berlusconi böylece olası bir karmaşadan da piyasaları kurtarmış oldu.
Daha önceki raporumuzda İtalya’da olası bir siyasi sıkıntının çok sorun çıkarmayacağını söylemiştik, yani hükümetin düşmesi orta ve uzun vadeli görünümleri değiştirmeyecekti ama kısa vadede EUR bir satış baskısı görecekti mutlaka.
 Yine de yakın dönem siyasetinin en “renkli” figürlerinden olan Berlusconi’den hep beklenmeyeni beklemek gerektiğini de hatırlatalım, yani Berlusconi fikrini değiştirip partisinin koalisyon desteğini çekebilir. Böyle bir durumda yatırımcılar ilk etapta korkarak EUR satacaktır ama bu nedenle yaşanan kayıpların kısa sürede yerine konulması beklenmelidir bizce. www.dovizdestek.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)