E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİtalyan Eni ve Venezuela'dan anlaşma---

İtalyan Eni ve Venezuela'dan anlaşma

İtalyan Eni ve Venezuela'dan anlaşma
23 Kasım 2010 - 09:51 borsagundem.com

İtalyan enerji şirketi Eni, Venezuela ile 17 milyar dolarlık petrol anlaşması imzaladı

Venezuela Petrol Bakanı Rafael Ramirez, anlaşma imza töreninde yaptığı açıklamada, Eni ve Venezuela petrol şirketi Petroleos de Venezuela'nın birlikte doğudaki Orinoco nehri havzasında günde 240 bin varil petrol üreteceğini ve günde 350 bin varil petrol işleyecek bir rafineriyi 2016 yılına kadar inşa edeceğini söyledi.
''Bu, hiç şüphesiz Venezuela ve İtalya arasındaki en büyük ortak yatırım'' diyen Ramirez, iki şirketin ''Junin 5'' olarak bilinen bölgede petrol projesi geliştirmek için 8 milyar dolar harcayacağını ve rafineriye ise 9 milyar dolar yatırım yapacağını belirtti. Ramirez, Venezuela petrol şirketinin her iki yatırımda yüzde 60 hisseye sahip olacağını kaydetti.
Eni üst yöneticisi (CEO) Paolo Scaroni, ''Venezuela, dört-beş yıl içinde şirketimiz için ikinci en önemli ülke olacak'' diye konuştu.
Şirketlerin Orinoco nehri havzasında Junin 5 petrol sahasında 2012 yılına kadar günde 70 bin varil üretmesi, 25 yıl süreli anlaşma sırasında bu üretim miktarını günlük 240 bin varile çıkarması bekleniyor.
Rafineride ise Avrupa piyasası için günlük 350 bin varil dizel yakıt üretimi yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)