E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİtalyan referandum sonucu Euro bölgesini etkileyebilir---

İtalyan referandum sonucu Euro bölgesini etkileyebilir

İtalyan referandum sonucu Euro bölgesini etkileyebilir
05 Aralık 2016 - 10:14 borsagundem.com

İtalya'da dün düzenlenen referandumunun ardından Euro bölgesi negatif olarak etkilenebilir

Bilindiği gibi İtalya'da yapılan referandumda 'hayır' oyları çıktı ve Başbakan Matteo Renzi de istifaya çağrıldı. Yaz aylarında İtalyan banka krizinin Euro bölgesi finansal sistemini nasıl tehdit ettiğini hatırlayınca, referandumun da benzer bir etki yapması olası.

4 aylık aranın ardından İtalya'da tekrar aynı noktaya gelindi ve bu sefer asıl endişe İtalyan bankacılar değil. Konu, İtalyanların 'hayır' oyundan Avrupa politik sisteminin nasıl etkileneceği.

İtalyan bankaları geride bıraktığımız 2016 yılı içinde zaten düşük krediler, aşırı düşük faiz oranları ve yavaş ekonomik büyüme yüzünden zor günler geçirmişlerdi. Deutsche Bank'a göre pazar şu anda çok ilgisiz durumda ve yatırımcılar da ciddi bir negatif reaksiyonu dikkate almıyorlar.

Ayrıca konuya dair Berenberg ekonomistlerinden Holger Schmieding da açıklama yaptı ve Birleşik Krallık'taki Brexit krizinin aksine, İtalya'daki problemlerin çok daha geniş çaplı bir biçimde Avrupa çapında sorun yaratabileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)