E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivİtalyan tasarımcıdan sıra dışı modeller---

İtalyan tasarımcıdan sıra dışı modeller

İtalyan tasarımcıdan sıra dışı modeller
18 Haziran 2013 - 10:57 borsagundem.com

At arabasıyla başladı milyonluk arabalara imza attı

Ünlü İtalyan tasarım firması Bertone, Giovanni Bertone tarafından 1912 yılında kuruldu. O yıllarda İtalya'nın Turin kentinde otomobil çok nadir görüldüğünden, Bertone at arabaları tamir ve üretimi yapan bir dükkan açtı.
Birinci Dünya Savaşı sırasında kapattığı dükkanını oğlu Nuccio ile birlikte tekrar açtı ve Fiat ile büyük bir anlaşma yaptı. Bertone ilk sıradışı tasarımını 1952 yılında Fiat Abarth 1500 Coupé ile yaptı. Ancak en önemli ilk başarısı 1954 yılında Turin Otomobil Fuarı'nda sunduğu Alfa Romeo Giuilietta Sprint ile gerçekleşti. Otomobil başlangıç olarak bin tane üretilmesine rağmen, bu rakam 11 yıl içinde 40 bin adede yükseldi.
1950'lerin sonundan itibaren ise Aston Martin ile anlaşan Bertone, Ferrari, BMW, Lamborghini, Jaguar gibi firmalara yaptığı tasarımlarla ile ününe ün kattı.
Bertone'nin tasarladığı ünlü ve sıradışı otomobiller arasında Aston Martin DB2/4, Lamborghini Miura, Alfa Giuliettas, Lamborghini Countach,  Alfa Romeo Montreal, Lancia Stratos, Ferrari 308, Bertone Barchetta, Chevrolet Ramarro, Ferrari 308 GT Rainbow, Bertone Kayak, Chevrolet Nivola, ve şirketin 100'üncü yılı için üretilen Bertone Nuccio isimli otomobil öne çıkıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)