E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİthalatı azaltıcı önlemler alıyoruz---

İthalatı azaltıcı önlemler alıyoruz

İthalatı azaltıcı önlemler alıyoruz
12 Eylül 2014 - 10:48 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ithalatı azaltıcı önlemler üzerinde çalıştıklarını belirtti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomik gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, ithalatı azaltıcı önlemler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Önümüzdeki aylarda çok önemli tedbirler aldığımızı göreceksiniz” dedi. Bakan Zeybekci, iç ve dış talebin büyümeye birlikte katkı verdiği modelin kalıcı olması için her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti. Zeybekci, ilk yarıda yüzde 3.3 büyüme olduğunu hatırlatarak, “Kalan 6 ayda beklentilerin üzerinde bir performans göstereceğimize inanıyorum. Dördüncü çeyrekteki kredi artış hızındaki artışla birlikte iç talepte bir miktar hareketlenme olabileceğini görüyoruz. 2014'ün üç ve dördüncü çeyreğinde net ihracat büyümeye pozitif katkı vermeye devam edecek” dedi.

IRAK İHRACATINDA TOPARLANMA BAŞLADI

Irak ihracatındaki düşüşün toparlanmaya başladığına dikkat çeken Zeybekci şöyle konuştu: “Irak'taki gelişmelerin ihracata etkisinin 2-2.5 milyar dolar olacağını söylemiştik ancak bunun altında kalacak. Irak'a ihracattaki gerileme bu ayın ilk 11 gününde yüzde 9.6'ya indi.” Zeybekci, yıl sonunda 45 milyar dolarlık cari açık beklediklerini, cari açık/GSYH'nin yüzde 5.5 olmasını düşündüklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa artık ıııh.12 Eylül 2014 11:57

    büyüme azalacaksa şirket ve banka karları düşecektir ki (halen banka karları 6.ayda %10 düşmüştür ortalama bilanço verilerine göre)bu da borsayı %25-30 civarı düşürür.

  • murat12 Eylül 2014 11:18

    hem iç piyasa hareketlenmeli diyorsun,faizle insin diyorsun,hem ithalatı artırıcı önlemler alacaağız diyorsun,cari açık ddüşüor ama(altını katmıyoruz)enflasyon yükseliyor,büyüyemyiyoruz,ben anlamadım bu işten.