E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİTTİFAK HOLDİNG SUKUK ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR---

İTTİFAK HOLDİNG SUKUK ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

İTTİFAK HOLDİNG SUKUK ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR
01 Ocak 2010 - 02:40 borsagundem.com

İttifak Holding hisseleri Borsa'da işlem görmeye başladı. Holding'in CEO'su Ramazan Keser, sermaye piyasalarından daha fazla yararlanmak istediklerini ve kira sertifikası (sukuk bonosu) çıkarmak için çalıştıklarını açıkladı

KERİM KARAKAYA / sabah Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıtlı olan İttifak Holding hisseleri dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı. İttifak Holding'in CEO'su Ramazan Keser, hisselerin Borsa'da işlem görmesi ile birlikte sermaye piyasalarıyla çalışmaya başladıklarını hatırlatarak, "Bundan sonraki dönemde diğer sermaye piyasası araçlarını da değerlendireceğiz. Kira sertifikaları gibi türev finansal araçlar çıkarmak istiyoruz. Konuya ilişkin gerekli alt yapı ve vergi düzenlemeleri yapılırsa biz ve bizim gibi birçok şirket için yeni bir finansal enstrüman olacaktır" dedi. 'HUKUKİ SORUN YOK' Geniş bir gayrimenkul portföyüne sahip şirketin sukuk dışında gayrimenkul yatırım ortaklıkları üzerine de çalıştığı öğrendi. Keser, önceki dönemlerde basında yer alan ''İttifak Holding'in Almanya'daki davaları'' haberlerine ilişkin sorulara, ''Bizim, yasal süreçlere intikal etmiş, yurt dışından veya yurt içinden ortaklarımızla ilgili, bizi veya sermaye piyasasını rahatsız edecek herhangi bir hukuki sürecimiz yoktur'' yanıtını verdi. Ana faaliyet alanlarından derinleşmek istediklerini belirten Keser, daha kurumsal bir yapıya kavuşacaklarını sözlerine ekledi. Bu arada, İttifak Holding hisseleri işlem açılmasının hemen ardından yüzde 10.26 değer kaybıyla 52 lira 50 kuruştan işlem görmeye başladı. BAŞKAN'IN YENİ YIL ŞAKASI: HER AY %10 BÜYEMEYENİN TAHTASI KAPANACAK Bu yıl Borsa'da 4'üncü halka arzın yapıldığını hatırlatan Akgiray, "2010 yılında bu iş hergün yapılsın diye umuyoruz'' dedi. Akgiray'ın "Borsa'ya yeni bir kural çıkartıyoruz. Şirket her ay yüzde 10 büyümez ise tahtayı kapatıyoruz'' şeklindeki esprili sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa da 19 bin ortağı, 5 bin çalışanı ve 18 şirketi temsilen Borsa'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 150 ŞİRKET BEKLENİYOR İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, halka arz olmaksızın Borsa'ya kote olacak şirketlerin İMKB'ye gelmesi için prosedürler geliştirdiklerini, bu tarz halka arzların hızlanmasını beklediklerini bildirdi. ''Onlardan hiç olmazsa 100-150 tane şirketin kısa zaman içinde İMKB'ye gelmesini bekliyoruz'' diyen Erkan, bu tarz halka arzların yanı sıra Pegasus'un bir halka arz hazırlığı içinde olduğunu, aynı şekilde Ziraat Bankası ve Türk Telekom'un da düşüncesi bulunduğunu bildirdi. Erkan, ''Son günlerde 5-6 tane şirketle görüştüm. Telefonla arayıp 'ben bütün şirketlerimi halka açmak istiyorum' diyen büyük işadamları var. Yani herkes hazırlık içerisinde'' dedi. Erkan, mayısın ilk haftasında çok kapsamlı bir toplantı yapacaklarını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)