E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİTTİFAK HOLDİNG'DEN "DÜŞÜŞ" SAVUNMASI---

İTTİFAK HOLDİNG'DEN "DÜŞÜŞ" SAVUNMASI

İTTİFAK HOLDİNG'DEN DÜŞÜŞ SAVUNMASI
07 Ocak 2010 - 22:11 borsagundem.com

İttifak Holding, Holding'in 19 bin ortağının ilk kez organize bir pazarda hisse değişimi imkanı bulmasının hissede sert hareketlere neden olduğunu söyledi.

İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Holding hisselerinin İMKB'ye kote olmasının bir halka arz değil, halka arz edilmiş mevcut hisselerin Borsa'ya kotasyon işlemi olduğunu bildirdi. Keser, yaptığı yazılı açıklamada, Holding hisselerinin İMKB'ye kote olma sürecini takiben Grup hakkında olumsuz değerlendirmelere neden olabilecek nitelikte bazı haber ve değerlendirmelerin söz konusu olduğunu, süreçlere açıklık getirmek adına açıklama yapma gereği doğduğunu belirtti. Holdingin 1994 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydına girdiği ve kuruluşundan itibaren tüm işletme faaliyetleri ile ortaklık yapısına ilişkin finansal hareketlerin ilgili mevzuat çerçevesinde yönetildiğini kaydeden Keser, açıklamada şöyle dedi: "Bu işlem, Borsamızın genelgesinden de anlaşılacağı üzere halka arz değildir. Sadece daha önce halka arz edilmiş bir hisse senedinin işlem sırasının İMKB'ye doğrudan açılmasıdır. Diğer bir ifadeyle İttifak Holding hisselerinin İMKB'ye kote olması bir halka arz değil, halka arz edilmiş mevcut hisselerin Borsa'ya kotasyon işlemidir. Bu nedenle, bazı yayınlarda İttifak Holdingin İMKB'ye kotasyon sürecinin bir halka arz olarak habere konu edilmesi, bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir süreç olarak değerlendirilmektedir." Hisselerin açılış değeri altında İMKB'de hareket ediyor olmasını hiçbir spekülasyona konu edilemeyecek açıklıkta bir süreç olarak gördükleri ifade eden Keser, Holdingin Borsa'ya kotasyonunda referans fiyatının bağımsız kurumlar tarafından tespit edildiğini, bunu takip eden sürecin ise doğal olarak yatırımcıların kişisel beklentileri doğrultusunda şekillendiğini belirtti. 19 bin ortağın işlem yapmaya başlaması satışlara enden oldu. Uzun yıllardır İttifak Holding hissesine sahip olan, zaman zaman doğabilecek likidite ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla organize bir pazarda hisse senetlerini el değiştirme imkanı bulamayan yaklaşık 19 bin ortağın İMKB'de işlem yapmaya başlamasının, doğal olarak ilk birkaç işlem gününde yoğun satışın gelmesine neden olduğunu kaydeden Keser, bu durumun arz talep dengesinin piyasalarda teşekkülü sürecinde her şirket hisse senedinin karşılaşabileceği geçici ve makul bir süreç olduğunu vurguladı. İttifak Holdingin İMKB'de işlem görmesi için gereken tüm işlemlerin titizlikle, objektif bir şekilde yürütüldüğü ve SPK'nın denetiminde aksi süreçlerin söz konusu olamayacağının altını çizen Ramazan Keser, "Grubumuz çatısı altında, her biri sektörlerinin önemli aktörlerinden olan firmalarımıza ilişkin haber ve değerlendirmelerin, gerçek ve doğru bilgiye dayanması yönündeki temel ilkelerden yola çıkılarak, tarafsızlık, şeffaflık ve tutarlılık ilkeleri ışığında değerlendirilmesi en temel beklentimizdir. İttifak Holdingin 18 grup şirketi, 5 binin üzerindeki çalışanı ve 700 milyon liralık konsolide cirosu ile ülkemize kattığı değerleri daha da büyütme hedefiyle Türkiye'nin gücü olarak başarıyla yoluna devam edeceğini, sizlerin kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)