E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİTTİFAK'TAN SONRA KOMBASAN DA BORSAYA GELİYOR---

İTTİFAK'TAN SONRA KOMBASAN DA BORSAYA GELİYOR

İTTİFAK'TAN SONRA KOMBASAN DA BORSAYA GELİYOR
11 Şubat 2010 - 07:59 borsagundem.com

Konya merkezli İttifak Holding'den sonra Anadolu sermayesiyle kurulan Kombassan da halka arza hazırlanıyor.

İttifak'tan sonra Kombassan da Borsa'ya girmeye hazırlanıyor 76 bin ortaklı Kombassan'da yeni yönetim hedef büyüttü. Ortaklar tarafından 2007 yılı Eylül'ünde yapılan seçimli genel kurulda eski yönetimin tasfiyesi ile getirilen yeni yönetim, kısa bir süre içerisinde Borsa'ya açılmayı hedefliyor. Konjonktürel sebeplerin ve baskıların etkisiyle yönetim zafiyetine giren, bu nedenlerle önemli ölçüde güç kaybeden Kombassan, özellikle bankalara olan borçlarının büyük bir kısmını ödedi. Kısa bir süre daha ortaklarından sabır isteyen yönetim kurulu, 'amacımız birkaç yıl içinde hem Borsa'ya açılmak hem de kar payı dağıtmak' açıklamasında bulunuyor. Anadolu sermayesinin öncü gruplarından biri olarak 1989 yılında Konya da kurulan ve halen 30 ayrı şirketi ile birçok sektörde faaliyetlerini sürdüren Kombassan'da önemli gelişmeler yaşanıyor. İki yıl önce yapılan genel kurulun ardından göreve gelen yeni yönetim önce zarar eden şirketleri elden çıkardı. Bazı şirketleri yeniden revize ederek banka borçlarının büyük kısmını da ödedi. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen iyi bir çizgi yakalayan holding, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ya müracaat ederek Borsa'ya açılmak istediğini duyurdu. Kombassan en geç 2 yıl içinde Borsa'da işlem görecek şirketler arasına katılacak. Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, kötü günlerin geride kaldığını söyledi. Uzun süredir sessizliklerini koruduklarını, sadece işleri yoluna koymak için samimi bir şekilde uğraş verdiklerini anlatan Ahmet Şan, ortakların içini rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Başta bazı holding ve şirketlerin sermayelerinin renklere ayrılmasının kendilerine büyük zarar verdiğine dikkat çekti. Ahmet Şan, 13 yıldan bugüne yaşadıklarını şöyle ifade etti: "Türkiye, sermayenin farklı renklere ayrılma süreciyle birlikte zor dönemler geçirdi. Özellikle bizim gibi Anadolu insanının iyi niyetlerle kurduğu şirketler ve holdingler üzerindeki baskı ve karalamalar, birçoğunun batmasına neden oldu. Tabii bizim yöneticilerimizin de çok büyük hataları oldu. Bu dönemde birçok şirket mağdur edildi. Bu mağduriyetten biz de nasibimizi aldık." dedi. ZAMAN Aydın Hızlıca

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turay16 Şubat 2012 17:45

    is ALLaH ersey duzelir ve ortaklarinda yuzu guler ,ben ortak oldum ve ayledende bazilarini maf ettik; yine guvencim var kombasandaki yoneticilere.

  • MEHMET B14 Aralık 2010 21:06

    YETER ARTIK MILET SIZDEN BIRSEYLER BEKLIYOR BU ORTAKLAR SIZE COK SEYLER VERDI SIRA SIZLERDE BEYL ER