E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİyi veriler yatırımcıları korkutuyor---

İyi veriler yatırımcıları korkutuyor

İyi veriler yatırımcıları korkutuyor
29 Şubat 2016 - 08:58 borsagundem.com

​İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Geçen hafta ABD tarafından açıklanan güçlü veriler, yatırımcıları korkutmaya başladı. İmalat tarafında gelen kötü sinyallerin etkisiyle ABD ‘de resesyon riski son dönemlerde konuşulmaya başlanmıştı. Ancak geçen hafta gelen güçlü enflasyon, büyüme ve dayanıklı mal siparişlerinin ardından görünüm tersine dönmüş durumda. Fed’in gelen dataları incelediği ve faiz kararını güçlü dataların etkisiyle kararı verebileceğini düşünen yatırımcılar, Cuma günü itibariyle endeksler tarafında satış baskılarını arttırmaya başlamış durumdalar. Yarın açıklanacak ISM İmalat datası da bir başka önemli veri. Son üç aydır 50 seviyesinin altında gelen ve durgunluk işareti üreten İmalat sektörünün en önemli verisi olan ISM, beklentilerin üzerinde gelmesi halinde ABD tarafındaki toparlanma umutları giderek artacaktır. Bu gelişmeler Fed’in faizleri arttırma ihtimalini giderek yükseltir. Teknik olarak SP500 endeksine baktığımızda geçen hafta bahsettiğimiz önemli destek olan 1920 seviyesine yaklaşılmış durumda. Fiyatların bu seviyeye yaklaşması negatif bir görünümü işaret ediyor. Yukarıda direnç 1970 olarak takip edilebilirken, 1920 seviyesinin kırılması halinde satışların 1880 seviyesine kadar devam edebileceğini bekleyebiliriz.

ABD Verileri TL’yi de Vurdu…

ABD tarafında açıklanan güçlü verilerin ardından TL tarafında da sert satışlar dikkat çekti. İlk etapta 3 TL seviyesine devam eden hareketin anlamı anlaşılamasa da, diğer gelişmekte olan para birimlerinde de benzer kayıplar olduğunu görüyoruz. G. Afrika Randı %4, Rus Rublesi %1.5 civarında gün içi kayıplara kadar ulaşmıştı. İyi ABD verilerinin Fed’in faizleri arttıracağı beklentisi ile USDTRY kuru hızlıca 2,98 direncini aştı. Burda önemli olan fiyatların 2,98 üzerinde kalıcı olabilmesi. Bu sağlandığı takdirde yeniden 3,05 direnci test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 2,95 destek seviyesi takip edilebilir.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • falancı29 Şubat 2016 10:00

    3 tl seviyesine devam eden hareketin anlamı anlaşılmamışmış.Söylesenize Cumhurbaşkanı çıktı gene fazilerle ilgili konuştu da o yüzden yükseldi.Dilinizmi yok.