E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'İyimser varsayımlar'---

'İyimser varsayımlar'

'İyimser varsayımlar'
28 Ağustos 2013 - 07:13 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi

Goldman Sachs, TCMB Başkanı Başçı'nın ortaya koyduğu faiz oranlarının enflasyon yüzde 6.2'yi inene kadar faizleri yüzde 6.75'e yakın tutma ve TL'de değer kaybı baskılarının hafifletmek için döviz likidite tedbirleri uygulama şeklindeki yeni stratejisinin iyimser varsayımlar altında çalışabileceğini bildirdi.
TCMB'nin açıkladığı bu stratejiyle yerel faiz piyasasını ileriye dönük faiz yönlendirmesiyle çıpalamayı ve kuru döviz müdahaleleriyle istikrara kavuşturmayı amaçladığını belirten Goldman Sachs, bu stratejinin çalışması için gelişmekte olan piyasa varlıkları için global risk algılamasında ciddi bir iyileşme olması gerektiğini belirtti.
Goldman Sachs, ancak risk algılamasında ciddi bir iyileşmenin TCMB'ye faiz artırımlarını erteleme ve ağır müdahaleleryle TL'de istikrarı sağlama imkanı verebileceğini vurguladı.
Goldman Sachs, TCMB'nin bu yeni politikası ışığında faiz beklentilerini değiştirdiğini ve faiz artırım tahminlerini 2014'e ötelediğini belirtirken ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 1.95, 2.0 ve 2.2 olan 3, 6 ve 12 aylık tahminlerine yönelik risklerin ise ciddi şekilde yukarı yönlü olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)