E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİzinsiz portföy yöneticisi SPK'ya yakalandı---

İzinsiz portföy yöneticisi SPK'ya yakalandı

İzinsiz portföy yöneticisi SPK'ya yakalandı
11 Nisan 2019 - 21:25 borsagundem.com

SPK, izinsiz olarak portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunan Deniz Temizsoy hakkında suç duyurusunda bulunarak tüm lisanslarını iptal etti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Deniz Temizsoy adlı şahsın 2014-2018 dönemindeki eylemlerinin izinsiz sermaye piyasası faaliyeti kapsamında olup olmadığının incelenmesi sonucunda, suç duyurusu ve lisans iptali kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, izinsiz olarak portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunduğu tespit edilen Deniz Temizsoy'un hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Kurul ayrıca, Temizsoy'un sahip olduğu tüm lisansların 11.04.2019 tarihinden itibaren yargılama süreci sonuçlanana kadar, yargılama sürecinin sonrasında şahsın suçlu bulunması durumunda ise tamamen iptal edilmesine karar verdi.

Temizsoy'un sahip olduğu ve iptal edilen lisansları ise şu şekilde:

- SPF Düzey 1 Lisansı

- Türev Araçlar Lisansı

- Kredi Derecelendirme Lisansı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • The broker 11 Nisan 2019 23:12

    PRKAP OTOKAR be daha nice şirket bilançolardaki maddi duran varlıklarını çok düşük fiyatlardan belirtmesi yatırımcılar açısından çok yanıltıcı bir durumdur. Yatırımcılar yanıltılmakta