E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon kadınları Gezi'den korktu---

Japon kadınları Gezi'den korktu

Japon kadınları Gezi'den korktu
31 Temmuz 2013 - 08:39 borsagundem.com

“Japon ev hanımları” olarak bilinen Japon yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi, Gezi olayları nedeniyle azaldı

Ülkelerinde sıfır faizle borçlandıkları parayı, Türkiye gibi yüksek faizli ülkelere yatıran (carry trade) ve ev kadınlarının bile bu tip işlemlere yönelmesi nedeniyle uluslararası piyasalarda “Japon ev hanımları” olarak bilinen Japon yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi, Gezi olayları nedeniyle azaldı
Ülkelerinde sıfır faizle borçlandıkları parayı, Türkiye gibi yüksek faizli ülkelere yatıran (carry trade) ve ev kadınlarının bile bu tip işlemlere yönelmesi nedeniyle uluslararası piyasalarda “Japon ev hanımları” olarak bilinen Japon yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi, Gezi olayları nedeniyle azaldı.
Bloomberg ajansının verilerine göre, Japonlar’ın aldığı tahvillerin toplam tahvil satışlarına oranı bu yıl yüzde 3.7’ye geriledi. 2012 yılında bu oran yüzde 8.5 seviyesindeydi.
Japonya’da arz edilen ve TL cinsi olan uradishi tahvillerinin 2013 yılında toplam satışı 1 milyar dolar olurken, geçen yıl bu miktar 3.52 milyar dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)