E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon piyasasına yabancı girişi azaldı---

Japon piyasasına yabancı girişi azaldı

Japon piyasasına yabancı girişi azaldı
29 Aralık 2014 - 11:12 borsagundem.com

Japon hisselerine yabancı girişi yüzde 94 oranında düşüş gösterdi

Başbakan Shinzo Abe’nin uyguladığı parasal genişleme politikaları sonrasında, Japon hisselerine yabancı yatırımcı girişlerinde 2014 yılında yüzde 94 azalma olduğu belirlendi.

Bu yıl kaydedilen 7.5 milyar dolar yeni yatırımın 2008’deki mali krizden bu yana en düşük giriş olduğu, 2013 Nisan ayında bile, tüm 2014’ün üç katı yabancı yatırım Japon hisselerine aktığı hesaplandı.

Nisan ayında yürürlüğe giren vergi artışlarının ardından Japonya’yı tekrar durgunluğa ittiğini söyleyen analistler, yabancı yatırımcıların başbakanın politikalarından duydukları hayal kırıklığını gizlemiyorlar.

Fon yöneticileri, Abe’nin kısa vadeli teşvik politikalarından vazgeçip, ilk başta Japonya’yı 20-yıllık durgunluktan çıkartmak için ortaya koyduğu reformları yapması gerektiğini söylüyorlar.

Sumitomo Mitsui Trust Bank piyasa stratejisti Ayako Sera, “büyümenin parasal genişlemeye bağlı olmadığı bir ortam görmek istiyoruz. Büyüme olmasa bile, en azından verimliliğin artacağı bir yönde gitmemiz gerekir. Şu anda böyle bir şey olmadığı için hisselerin yukarı yönde gitmesi be yabancıların bu hisselere ilgi duymasını hayal etmek zor” dedi.

Bu ayın başında, ikinci kez seçim kazanarak iş başında kalan başbakan Abe’nin 2015’te yeni bir mali teşvik paketi ve kurumsal vergileri indirmeye yöneleceği kaydediliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)