E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJapon yeninde 'carry trade' tekrardan ilgi odağı---

Japon yeninde 'carry trade' tekrardan ilgi odağı

Japon yeninde 'carry trade' tekrardan ilgi odağı
16 Ağustos 2024 - 08:28 borsagundem.com

Geçtiğimiz haftalarda 'resesyon' endişesi, zayıf ABD bilançoları ve olumsuz tarım dışı istihdam verilerinin ardından küresel satış dalgasının yaşandığı süreçte ön plana çıkan Japon yeni carry trade pozisyonlarına ilgi tekrardan yükseldi.

Japon para birimi 'yen', 5 Ağustos tarihinden bu yana dolar karşısında yüzde 5’ten fazla değer kaybetti.

BOJ’un şahin para politikası hamleleri, ABD bilançolarına ilişkin endişeler ve zayıf bir tarım dışı istihdam raporu gibi etkenlerle 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşan Japon yenine ilgi tekrardan arttı. 

Nomura International Plc’ye göre son dönemde bazı yatırımcılar gelirlerini daha yüksek getirili varlıklara yatırmak için yeniden yen borçlanmaya başladı.

Avustralya doları ve sterlin için yen satışları başladı

Nomura’da G-10 spot işlemler direktörü Antony Foster, ABD perakende satış verilerinin tahminleri aşmasının ardından “carry işlemlerine kayda değer bir geri dönüş oldu” dedi. Foster, çok sayıda hesabın Avustralya doları ve sterlin almak için yen sattığını söyledi.

Japon yeninde 'kısa pozisyon'lar yüzde 40 arttı

ATFX Global Markets, geçtiğimiz hafta kısa Japon yeni pozisyonlarında yaklaşık yüzde 30 ve yüzde 40 arası bir artış gördü ve pozisyonların büyük bir kısmı hedge fonları ve yüksek net değerli yatırımcılar tarafından alındı. BOJ’un faiz artışlarına ara vermesi halinde, yen carry trade’lerine dönüş daha da cazip hale gelebilir.

Yatırımcılar, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın 23 Ağustos’ta parlamento önünde yapacağı konuşmada bu konuda netlik arayabilir.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Fed Başkanı Jerome Powell’ın aynı gün Jackson Hole’da yapacağı konuşmada, eylülde 50 baz puanlık faiz indiriminin zor olacağı sinyali vermesi halinde yen carry işlemleri desteklenebilir.

Japonya beklentilerin üstünde büyüdüJaponya beklentilerin üstünde büyüdü

 

Asya borsaları Japonya verisiyle yükselişteAsya borsaları Japonya verisiyle yükselişte

 

JPMorgan'dan Japon borsası tahminiJPMorgan'dan Japon borsası tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)