E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya Başbakanı Kishida'dan kritik seçim açıklaması---

Japonya Başbakanı Kishida'dan kritik seçim açıklaması

Japonya Başbakanı Kishida'dan kritik seçim açıklaması
14 Ağustos 2024 - 07:43 borsagundem.com

Kishida düzenlediği basın toplantısında, Eylül ayında yapılacak seçimlerde iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin lideri olarak yeniden seçilmeyi istemeyeceğini söyledi.

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) lideri Fumio Kishida, geleneksel olarak LDP lideri aynı zamanda başbakanlık ya da hükümet başkanlığı görevini de yürütüyor. Parti yeni liderini seçtikten sonra, Parlamento üzerindeki kontrolünü kullanarak bu kişiyi başbakan yapması bekleniyor.

Kishida, seçmenlere LDP'nin değişmekte olduğunu göstermek için yeni bir kişinin dümene geçmesinin zamanının geldiğini söyledi.

Parlamentonun daha güçlü olan alt kanadının görev süresi 2025 sonbaharında doluyor ve o zamana kadar bir seçim yapılması gerekiyor. Ayrı olarak, üst meclis seçimleri de 2025 yazında yapılacaktır.

Kishida'nın potansiyel halefleri arasında Eylül 2021'de iktidar partisi liderliği için yapılan son yarışta Kishida'ya karşı kaybeden 61 yaşındaki Dijital Bakanı Taro Kono ve 68 yaşındaki eski Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi bulunuyor. Parti içinde bazıları, popüler eski Başbakan Junichiro Koizumi'nin oğlu 43 yaşındaki eski çevre bakanı Shinjiro Koizumi veya 49 yaşındaki eski ekonomik güvenlik bakanı Takayuki Kobayashi gibi daha genç bir aday çağrısında bulundu.

Dünyanın gözü bugün açıklanacak ABD'de enflasyon verilerindeDünyanın gözü bugün açıklanacak ABD'de enflasyon verilerinde

 

Japonya'da imalatçıların iş koşullarına güveni Ağustos ayında gerilediJaponya'da imalatçıların iş koşullarına güveni Ağustos ayında geriledi

 

ABD'de üretici enflasyonu beklentilerin altında geldiABD'de üretici enflasyonu beklentilerin altında geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)